Upptäck Gamla kyrkogården på nytt sätt med Story Map

Kalmar pastorat och Kalmar läns museum har tagit fram en webbaserad karta med information om Gamla kyrkogården i Kalmar.

Gamla kyrkogården i Kalmar, nära Södra kyrkogården och Kalmar slott, har en egen Story Map. Klicka här för att komma till den!

Undersökningar av kyrkogården så långt tillbaka som 1920-talet ligger till grund för kartan. 

– Under de senaste åren har vi skapat en mer tillgänglig kyrkogård med förbättrad belysning, säkrat upp murar och konserverat gravstenar, berättar Begravningsverksamhetens chef Birgitta Linåker. Nu ska besökare kunna ta del av kyrkogårdens historia på en webbplats som är gjord med Story Map-konceptet.

Story Map är en webbkarta med många informationspunkter, och det är ett koncept som ofta används i bland annat arkeologiska sammanhang och museisammanhang. På Gamla kyrkogårdens Story Map kan man läsa om platsens historia och människoöden. 

-- Utformningen är mobilanpassad så att man enkelt ska kunna ta del av informationen medan man går på kyrkogården med sin telefon i handen, säger Birgitta Linåker, men det går ju också bra att läsa på hemma i förväg på dator eller platta.

En skylt med en QR-kod som länkar till Gamla kyrkogårdens Story Map finns på plats.

 • Birgitta Linåker

  Birgitta Linåker

  Kyrkogårdsförvaltningen i Kalmar

  Chef för begravnings- och serviceverksamheten

  Mer om Birgitta Linåker

  Chef för begravningsverksamheten och serviceverksamheten med ansvar för Begravningslagen och planering av begravningsverksamheten