Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon:+46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

Välkommen till Domkapitlet De lomhörde!

Vi är ett sällskap herrar som träffas en eller två gånger i månaden för att delta i mässan, äta lunch och lyssna på ett föredrag. Du är välkommen med i vår gemenskap!

Kära bröder!

Nu är det dags att åter fortsätta vårt arbete med Kalmar domkyrkoförsamlings domkapitel De lomhörde.

Vi är ett sällskap herrar som träffas en eller två gånger i månaden för att få möjlighet till gemenskap, delta i mässan, lyssna på ett föredrag eller gå på ett studiebesök samt inta en måltid (som regel ärtsoppa) tillsammans.

Vi strävar efter förkovran, efter bildning och efter att få ta del av andras och varandras erfarenheter och kunskaper.

Vi vill också odla humor och värme. Att vi kallar oss Domkapitlet De lomhörde syftar på att vi lyssnar så uppmärksamt på den information som kommer oss till del, så att ingen kunskap går oss förlorad. Därför är orden ”Va?” och ”Hursa?” mycket relevanta för oss!

Domkapitelsbänken i Kalmar domkyrka -- en av de gamla skyltar som sparades och fästes på sin plats igen efter den stora renoveringen. Bild: Anna Braw

Varje gång vi ses inleder vi med mässa i domkyrkan klockan 12.

Därefter går vi ”Hörselgången” över till vår kapitelsal i Nicodemusgården där det finns ärtsoppa och där vis lyssnar till dagens föredrag.

Samlingen är slut senast klockan 14.

Om ni vet någon broder som skulle uppskatta De lomhördes sällskap, ta då gärna med honom till vår gemenskap!

Omnia tempus habent -- Allting har sin tid!

Bänken för lomhörda i Kalmar domkyrka -- en gammal skylt nära predikstolen. Bild: Anna Braw

Hösten 2019 i Domkapitlet De lomhörde (och vårens första samling)

Torsdag 29 augusti Resa i västlig riktning

Torsdag 26 september Sten-Erik Johansson: Flodkryssning på Don-Volga