Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon:+46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

Sinnesro

En annorlunda gudstjänst med s.k. ”delning”, tillfälle för ljuständning, korstecknet tecknat med helig olja på pannan, skriva förbönslappar samt personlig förbön. Sammankomsten avslutas med ”mingelfika” i kyrkan.

Sinnesrogudstjänster

Kalmar domkyrka

vår 2019

Vi håller gudstjänster en gång i månaden i Kalmar domkyrka som följer tolvstegsrörelsens steg. Delande av livserfarenheter och sinnesrobönen är grunden i gudstjänsten. I år har vi  olika teman hämtade ur boken ” Livsstegen—12 steg till inre hälsa”  skriven av Olle Carlsson. Vill du fördjupa dig än mer i de olika tema vi tar upp finns möjlighet att ansluta till samtalsgruppen ”Livsstegen”. För mer info: Sofia  Ekelund Fogelström.

12 maj  kl 18.00                Tema: Ofullkomlighet

- modet att vara den jag är. Vår tids strävan efter perfektion kan bli ett förtärande monster som tar allt vi är och har. Det kan helt förvränga vår självbild. Vi behöver finna modet att acceptera vår ofullkomlighet och bejaka vår längtan. När vi tar till oss att vi i all vår brist är fullkomligt älskad av Gud kan stora saker ske.

Mats Andén, klarinett & sång

2 juni  kl 18.00                  Tema: Försoning

- att leva i balans.  Vi är all kapabla till gott och ont. När vi alltmer vågar förhålla oss ärliga toill detta, kan en inre storstädning ske. Att utvecklas andlig, mogna och bli vuxen, handlar om att allt mer försonas med sitt liv och med den man är. Med både tillgångar och brister. Då utvecklas en stadigare grund att stå på och en tydligare identitet.

Björn Pettersson, Sång & gitarr.

"GUD, GE MIG SINNESRO ATT ACCEPTERA DET JAG INTE KAN FÖRÄNDRA, MOD ATT FÖRÄNDRA DET JAG KAN OCH FÖRSTÅND ATT INSE SKILLNADEN"

Ingrid Svedjenäs