Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon: +46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

Konserter

27 maj kl 18.00

Gloria – Antonio Vivaldi

Program:
Antonio Vivaldi            Gloria
Vårsånger

Vivaldis Gloria komponerades troligen 1715 i Venedig för kören vid Ospedale della Pietà, ett barnhem för flickor. Skolan var vida berömd för sin musikundervisning. Verkets ljusa karaktär och melodiska behag har kommit att göra det till ett standardverk bland våra körer. Denna gång är det domkyrkoförsamlingens ungdomskör Vox Beata som tar sig an uppgiften att framföra detta ljuvliga verk. På konserten framförs även en del vårsånger och svensk körlyrik.

Medverkande:

Vox Beata