Musik i S:ta Birgitta

Den första söndagen i månaden 18.00 bjuds det alltid på konsert i S:ta Birgitta. Fritt inträde. Välkommen!

Höstens konserter

6 oktober 18.00
”Valv bakom valv”

Tomas Tranströmers dikt ”Romanska bågar” har fått ge titel och inspirera ton och text i det program som Anna och Paul Thorstensson framför. Den röda tråden som går genom konserten är något av det som finns i våra ”valv bakom valv” och detta lyfts fram i underrubrikerna glädje, kärlek, vägval, sorg och eftertanke.

När far och dotter får chans att musicera ihop blir det ett program som blandar välkänd, okänd, gammal och ny musik framförd på cello, orgel, piano och sång.

Anna Thorstensson blev färdig med sin utbildning vid Malmö musikhögskola 2008 och har sedan dess varit verksam som frilansmusiker – både som cellist och sångerska. Annas mångsidighet som musiker har lett henne till att spela och sjunga med flera ensembler och inom många stilar som barockmusik, världsmusik, pop och föreställningar för barn.

Anna och Paul Thorstensson

Paul Thorstensson har verkat som kyrkomusiker fram till sin pensionering 2016. Han arbetade i tio år som organist och körledare i Kalmar domkyrka där han bl.a. framförde många av de stora körverken för kör och orkester och leda en omfattande konsertverksamhet. Paul har även varit lärare på Oskarshamns folkhögskola och vid Geijersskolan i Ransäter

Anna Thorstensson , cello och sång
Paul Thorstensson, orgel och piano

14 december 18.00
Juloratoriet av J.S Bach

Vox Birgittae med orkester.
Under ledning av Mika Lidén