Foto: Agneta Adeen

Barn & familj

Barnens plats i kyrkan är självklar. Varje dag när kyrkan är öppen är kyrkan öppen för alla barn - oavsett ålder.

Barnkyrka

Barnkyrkan är både en plats och en verksamhet. På söndagar är Barnkyrka i samband med högmässan. Barnen går ut efter tackbönen och kommer tillbaka i samband med förbönen. Vi sjunger, läser i bibeln, pratar, ber och leker och pysslar om vi hinner.

Var hittar du den här i kyrkan? Foto: Agneta Adeen

Barnkyrkan  är en del av och vårt barnrum - Mariarummet. Här finns dels en kyrkdel med altare, bänkar, sångböcker. Här kan man klä ut sig till präst, döpa dockor, fira nattvard eller viga brudpar. Endast fantasin sätter gränser. I rummet finns amningsfåtölj, bord att rita och pyssla vid. Leksaker förstås och en riktigt myshörna med kuddar och sänghimmel för den som vill. Alla är välkomna till Mariarummet när kyrkan är öppen.

Vi vill att du tar av dig skorna innan du går in och att du lämnar rummet så städat som det var när du kom.

Frågor: Hör av dig till Agneta Adeen, 0480- 42 14 55

Mjuk leksaksmus tittar fram ur korgen med böneljus.

Låt kyrkmössen visa kyrkan

Nu kan du upptäcka Birgittakyrkan helt på egen hand. Spåra upp spännande saker med hjälp av bilder eller låt våra kyrkmöss visa dig runt.