Other languages with Google Translate

Kontakt

Kafjärdens församling Besöks- och postadress: KYRKVÄGEN 17, 63506 ESKILSTUNA Telefon: +46(72)7391051 E-post till Kafjärdens församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sundby kyrka

Sundby kyrka ligger på krönet av Öster-Rekarne största grusås.

Den kan ha funnits redan på 1000-talet som ett slags stenkistor av kalksten som också hade runinskrift. Sådana har nämligen hittats i t ex Hammarby, Kjula, Jäder och Sundby och antagligen stått inne i dessa kyrkor.

Byggandet av stenkyrkor var i Södermanland igång omkring år 1100. När fornforskaren Johan Peringskiöld ritade av kyrkan år 1686 stod 1100-talets kyrka ännu nästan orörd. Under medeltiden byggdes sakristia och vapenhus. Ombyggnad gjordes 1792 och en yttre renovering 1996.

Kyrkan rymmer 150 personer.