Krematoriet

Krematoriet i Jönköping ligger på Skogskyrkogården.

Kremering innebär att kistan med den avlidne förbränns till aska. Askan gravsätts sedan i en grav, minneslund eller askgravlund. Askan kan också spridas i naturen efter tillstånd från länsstyrelsen.

Krematoriet i Jönköping ligger på Skogskyrkogården. Här utförs också kremationer för andra församlingar som inte har ett eget krematorium.

Värdighet och respekt är viktigt vid all kremering och askberedning. Anhöriga och studiebesök är välkomna att besöka krematoriet, se kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Urnförvaring

I väntan på att urnan med aska ska gravsättas förvaras den i ett urnrum på Skogskyrkogården. Du som anhörig är välkommen att besöka urnrummet, men kontakta personalen på krematoriet i förväg eftersom rummen hålls låsta.

Urnan måste gravsättas inom ett år efter kremationen enligt begravningslagen. Vid särskilda skäl går det få längre tid.

Jönköpings krematorium

Telefon: 036-31 36 19/20