Du behövs!

Låt oss skapa en bättre värld tillsammans. Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. I Jönköping och i världen. Du behövs!

De flesta har hört berättelsen om mannen som blir överfallen av rövaren mellan Jerusalem och Jeriko och lämnas svårt skadad på marken. Berättelsen om hur en förbipasserande präst viker åt sidan och går förbi och om hur en levit gör likadant. Berättelsen om hur den som tillslut tar hand om den utsatta, räddar honom, är en samarier. En av andra illa ansedd men en barmhärtig man. Den barmhärtiga samariern (Luk 10:25-37) väcker frågan om vem du är?

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. I kyrkan kan det handla om att hjälpa till med kyrkfika, gruppverksamheter eller besöka ensamma människor. Som medlem är du också med och bidrar till att vi tillsammans kan fortsätta hjälpa våra medmänniskor till ett gott liv.

Detta har gett mig helt nya perspektiv på livet som har varit väldigt viktiga för mig. Plötsligt ser jag människor på ett helt annat sätt, Jag brukar säga att jag har fler människor i min bönekorg nu. Mitt i allt elände försöker jag finnas där och inge något slags hopp till alla jag möter.

Barbro Dawidson, volontär på natthärbärget Hela Människan.