Meny

Frågor och svar

Kostar det något att skicka sitt barn till er verksamhet? Nej, det är kostnadsfritt. Däremot tar vi en frivillig tia för fikat på Lek o sjung.


Men taxiresorna för barntimmebarnen då? Vi är glada att vi hittills kunnat bjuda på dem, och det gör vi även i år.


Måste man komma varje gång om man är anmäld? Nej, man kommer när man kan och vill, och det är inte nödvändigt att anmäla om och varför man inte kommer.


Vem ansvarar för barnet på vägen mellan skolan och församlingshemmet? Det är du som förälder som gör en bedömning om ditt barn kan gå själv. Ofta finns det någon kompis eller någon annan förälder som kan gå med. Detta brukar lösa sig på ett bra sätt.

Får jag som vuxen sitta med? Välkommen!


Pratar ni med barnen om Gud? Ja, det gör vi. Om Jesus också. Det är ju det som är kyrkans grej, liksom. Men vi kan aldrig tvinga någon att tro eller tänka på ett visst sätt. Det är alltid ett personligt beslut. Det vi berättar är mer av informationskaraktär. Dessutom tar vi ofta upp frågor som handlar om människovärde, kompisskap, respekt för alla. Så man kan väl säga att det vi lär barnen ryms i spannet allmänbildning - folkvett.


Vad är Lek o Sjung? Lek o sjung är kyrkans öppna förskola. Det är en verksamhet för barn och föräldrar som är hemma på dagtid. Vi leker, sjunger barnsånger och fikar tillsammans. Lek o sjung fokuserar på barnen och gemenskap och vi vill att alla ska känna sig välkomna oavsett religion.


En del barn har fått skriftlig inbjudan till Lek och Sjung, men inte mitt barn. Hur kan det komma sig? Vi har tillgång till Svenska kyrkans medlemsregister, och där hämtar vi namn och adresser till våra utskick. Numera är det så att man blir medlem i kyrkan när man döps, och om barnet är äldre än fyra månader så finns det inte med om man inte hunnit med dop. Det är datalagen som reglerar hur man får spara uppgifter.