Arbeta hos oss

Jokkmokks församling är stor till ytan med en befolkning på 4 800 personer.  I centralorten finns de flesta samhälls- och servicefunktionerna och närhet till naturen. Jokkmokk är ett samiskt centrum med grundskole-, gymnasie-, och konst- och kultur/kompletterande utbildningar med samisk inriktning. Detta avspeglas också i gudstjänstlivet med gudstjänster helt eller delvis på samiska. I vårt samhälle finns människor från många olika länder och även detta faktum präglar församlingens verksamhet. Jokkmokks församling firar gudstjänst i 9 kyrkor och 5 kyrkkåtor och barnverksamhet bedrivs på 3 platser. I arbetslaget arbetar cirka 20 personer, varav tre präster.

Vi söker en

• Komminister 100%

Vi söker dig som

•  Har förmåga att skapa goda relationer med församlingsbor, frivillig arbetare och medarbetare
  • Har förmåga att inspirera andra
  • Har idéer om församlingsverksamheten och samarbete med samhälle och andra kyrkor

Välkommen med din ansökan: senast den 30 mars 2022

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Skriftlig ansökan till: Jokkmokks församling, Borgargatan 9, 962 31 Jokkmokk

Kontaktperson: Kyrkorådets ordförande Lars-Ivan Tuolja: 070-578 46 44

Facklig kontakt Kyrkans Akademikerförbund: Peter Werner 0911-27 41 15

Erforderlig utbildning och B-körkort är ett krav. Kunskap i samiska språk är meriterande.

Vi söker också

• Organist 100%