S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka ligger högst upp på Brunkebergsåsen i Stockholm, där Malmskillnadsgatan mynnar ut mot norr. Trots sin placering mitt i centrala Stockholm och trots sin storlek, ligger kyrkan undanskymd från omgivande kvarter.

Johannes kyrka skiljer sig i ett viktigt avseende från andra kyrkor: koret ligger i norr, inte i öster som brukligt är. På grund av kyrkans läge på den långsmala Brunkebergsåsen med nordsydlig längdriktning är detta den naturliga placeringen, även om den är ett brott mot den kristna kyrkans urgamla byggnadstraditioner.

Öppettider
Kyrkan är öppen vardagar tisdag – lördag klockan 11.00–16.00. Du är varmt välkommen in för att tända ett ljus eller bara komma bort från stadens brus. Närmaste Tunnelbanestation: Hötorget.