Är du vår nya barn- och ungdomspräst?

S:t Johannes församling söker en komminister som brinner för sitt kall och älskar att arbeta med små barn och ungdomar!

Sök ett stimulerande arbete som barn- och ungdomspräst 100% i S:t Johannes församling, Stockholm!

Du kommer att arbeta i ett mycket kreativt och positivt arbetslag som jobbar med konceptet ”Kyrkan mitt i stan”, att finnas för och intressera storstadsmänniskan. Verksamheten sker huvudsakligen i Stefanskyrkan som ligger vackert inbäddad i Vanadislunden i centrala Stockholm men även i S:t Johannes kyrka som ligger högst upp på Brunkebergsåsen.

Våra värdeord är: Ge, Se, Be och Le.  

Med ett växande barn- och ungdomsarbete med många konfirmander behöver vi förstärkning. Förutom att vara en kyrka mitt i Sveriges huvudstad fungerar vi som en hemvändarekyrka/församling för svenskar i utlandet. Detta innebär bland annat att vi varje sommar anordnar ett konfirmationsläger under rubriken Konfa Sweden för svenska ungdomar bosatta utomlands.

I arbetet med barn förväntas du att fungera som en resurs i tre barnkörer samt på en mötesplats i vardagen för barn och vuxna. En söndag i månaden förväntas du leda gudstjänst för små och stora.

Då du som barn- och ungdomspräst kommer att vara verksamhetsansvarig innebär detta en del ekonomi och administration. I prästtjänsten ingår att vara ansvarig för såväl ordinarie konfirmander som lägerverksamheten på sommaren som är förlagd mitt i Stockholm. 

Vi ser gärna att du skapar en mötesplats för ungdomar efter konfirmationstiden.
Gudstjänster och kyrkliga handlingar ingår på ett naturligt sätt i den prästtjänst vi nu ska tillsätta.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 %, med tillträde maj 2024.
6 månaders provanställning tillämpas.

Ansökan

Låter detta intressant och något för dig? Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 februari. Vi behöver personligt brev, CV, referenser och löneanspråk samt utdrag ur belastningsregistret. Maila din din ansökan till catharina.segerbank@svenskakyrkan.se. Intervjuer kommer att ske löpande.

Facklig kontaktperson

Rebecca Söderblom
Kretsordförande Stockholms stiftskrets
Facklig förtroendeman och regionalt skyddsombud
08-442 51 73, 0730-60 83 23 (sms) 
rebecca.soderblom@kyrka.se

 

Vi undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Barn- och familjeverksamheten

Innerstaden är full av familjer och små barn syns överallt. Vi vill vara en naturlig och prestigelös mötesplats, där barnen står i fokus och föräldrar ges en möjlighet till socialt umgänge.

Öppen barn- och föräldragrupp

Tillsammans sjunger och leker vi med våra 0-2-åringar.

Studiero med fika

Gymnasieelever är välkomna till Stefanssalen på tisdagar, med gott om plats för både läxläsning och samtal. Välkommen att sitta ner i lugn och ro för att studera, fika och umgås. Behöver du hjälp med läxläsningen finns personal till hands. Ingen föranmälan behövs!

Konfirmation

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Precis som livet. Vad är viktigt i ditt liv? Vad är kärlek och vänskap, gott och ont? Vilket ansvar har vi för världen och varandra? Vad är en tro och vad kan den spela för roll? Läs mer »

Pray for Europe – Nytt, unikt studiematerial

S:t Johannes församling har arbetat fram ett nytt, unikt konfirmandmaterial ”Pray for Europe”. Materialet består av tre delar som tillsammans bildar en helhet och är ett mycket intressant, aktuellt och användbart koncept för många.