Möten, mingel och middag

Under S:t Johannes kyrka, mitt i centrala Stockholm, har ett unikt byggprojekt pågått i över ett år. Här skapas moderna rum för möten, mingel och middagar. Här erbjuder vi inom kort sammankomster som dop-, begravningskaffe och bröllopsmiddagar och en komplett konferensanläggning för företag och föreningar. Den 24 mars inviger vi lokalerna!

Med sitt centrala läge, högst upp på Brunkebergsåsen i Stockholm, där Malmskillnadsgatan mynnar ut mot norr, erbjuder S:t Johannes kyrka en unik möjlighet till både privatpersoner, företag och artister. En vacker kyrka med plats för 900 sittande gäster med en helt nybyggd församlingssal för middagar, mingel och möten.

Det blir tre nya vackra möteslokaler, under trappan till S:t Johannes kyrka, där vi kan mötas i olika former. Lokalerna är separerade och ljudskilda från varandra men kan även hänga ihop som en, för stora sällskap. Ett välutrustat, nytt och fräscht cateringkök ligger i anslutning till lokalerna, för de som vill erbjuda mat.

Med hela 250 kvadratmeter och plats för cirka 60 sittande gäster erbjuder vi företag och föreningar en komplett konferensanläggning när allt står klart. Här kan vi även erbjuda bröllopsmiddagar, dopkaffe och begravningskaffe i vacker miljö, mitt i stan. För artister erbjuder kyrkan ett fantastiskt rum för stämningfulla konserter med möjlighet till mingel och eftersits i de nybyggda möteslokalerna.

Bygget är unikt i sitt slag och det stora gjutna takvalvet i den stora nya församlingssalen är inte bara estetiskt oerhört vackert, det fyller även den viktiga akustiska funktionen att hindra ljudet från att studsa runt och göra det svårt att samtala i rummet.

Bygget av den nya församlingssalen och renoveringen av kyrkans trappa beräknas vara klart under mars 2019.

Det vackra, välvda akustiktaket som är helgjutet i betong Bild: Jessica Mossberg

När man kliver in genom dörren kommer man först till det gamla gravkoret. Det känns lite som att träda in i ett medeltida källarvalv. Väggar och tak är vackert putsade i en ljus puts som, genom att följa de murade stenarna, ger ett levande och unikt intryck. Här blir man stående länge, det är verkligen en härlig atmosfär som andas i det gamla rummet. Man trivs helt enkelt här direkt!

Gravkoren byggdes 1890 samtidigt som den mäktiga tegelkyrkan uppfördes. En öppning har sågats upp i gravkorets innervägg och den leder in till de nya utrymmena. Det första man lägger märke till är det vackra, välvda akustiktaket som är helgjutet i betong. Det har en spännande struktur med valvbågar, runda urgröpningar, kanaler för ljusslingor och två stora runda hål till takfönster.

Att bygga modernt i kulturhistorisk miljö är otroligt ovanligt. Det finns ingen annan kyrka i Sverige där man gjort något liknande. Tanken är att det här utrymmet ska vara möjligt för olika företag att hyra in sig i, för konferenser och event. Det här är ju minst sagt en annorlunda miljö som vi hoppas ska locka dem som vill ha något extra.

Nedan ser ni en skiss på hur det kan möbleras. Det är Kinnarps som fått vårt förtroende och som kommit med de bästa förslagen. Kinnarps är en av några utvalda leverantörer till Svenska kyrkan, som uppfyller de hårda hållbarhetskrav som kyrkan ställer på sina leverantörer.

Förslag på möblering i de tre salarna. Bild: Cecilia Bergegran, Kinnarps Stockholm AB
Bild: Jessica Mossberg

Ingången till kyrkan under byggperioden

Bygget av ny församlingssal och renovering av kyrktrappan vid St Johannes kyrka gör att det blir lite stökigt för boende i området. Det är inte helt lätt att hitta ingången till kyrkan, som är öppen som vanligt, nu när stora delar av kyrkogården är avstängd. Nu finns det en karta som visar dig vägen. Vi tackar dig för ditt tålamod och hälsar dig varmt välkommen in!

För mer information kontakta

Maria Lifbom

S:t Johannes församling

Administrativ chef

Jessica Mossberg

S:t Johannes församling

Kommunikationschef

Under S:t Johannes kyrka har ett byggprojekt pågått i över ett år. Här har det sakta med säkert växt fram en unik miljö för möten, mingel och middagar. Det var när kyrktrappan och de intill liggande gravkoren var i stort behov av renovering som idén om en sal för möten och sammankomster sattes i verket. Här kan du läsa allt om det omfattande byggprojektet under kyrkan.

Byggprojektet - December

Under S:t Johannes kyrka har det växt fram en unik miljö för möten, mingel och middagar. Ett byggprojekt som pågått i över ett år. Nu börjar gräs och mark återställas runt kyrkan och trappstenarna, som legat utspridda på kyrkogården, är tillbaka på plats igen. Några av avspärrningarna på kyrkogården har nu också tagits bort. Här kan du läsa allt om det omfattande byggprojektet under kyrkan.

Byggprojektet - November

Utvändigt har man länge kunnat se att det pågår någon form av byggprojekt på kyrkogården. Avspärrningar, maskiner och byggbaracker har funnits intill kyrkan i över ett år. Att det under S:t Johannes kyrka växt fram en världsunik miljö för möten, mingel och middagar är svårt att ana och kanske inte så många som vet om. Här kan du läsa allt om det omfattande byggprojektet under kyrkan.

Byggprojektet - Oktober

Det stora byggprojektet vid S:t Johannes kyrka är spännande att följa. Det är unikt i sitt slag och nu börjar det kännas som att det snart är klart. Så pass klart att vi nu börjat visa upp lokalerna för grannförsamlingar och företag.

Byggprojektet September 2018

På kyrkogården vid S:t Johannes kyrka mitt i centrala Stockholm, hittar vi Norrmalms äldsta träbyggnad – en klockstapel från 1692. Efter att ha varit täckt med byggnadsställningar och målats med rödtjära ser den unika byggnaden åter dagens ljus, så som den såg ut för över 300 år sedan.

Norrmalms äldsta träbyggnad renoverad

Var med och namnge vår nya unika lokal under S:t Johannes kyrka! Vinn 3000 kr i presentkort hos närliggande varuhus. Tävlingen pågår fram till den 30 november 2018.

Tävling!