Fullbokad! Döbelndagen 22 augusti kl 18 – Möt Johannesbor ur det förgångna

Varje år, i slutet av augusti, leder Erland Ros en vandring på kyrkogården. Här får vi möta Johannesbor ur det förgångna. De möter oss i kött och blod vid sina gravar och berättar sina livshistorier.

Vad är döbelndagen?

Frågan ställer jag till Georg Carl von Döbeln själv, eller snarare Erland Ros som gestaltar Döbeln under spelet.  

- Allt började med att jag, på 80-talet, ledde rundvandringar på S:t Johannes kyrkogård. Jag berättade om fascinerade livsöden från förr, om människor som fått sin viloplats på S:t Johannes kyrkogård. Så föddes, för cirka 15 år sedan, idén att låta den kanske mest kände av  kyrkogårdens ”gravliggare” ta gestalt och vara guide: Döbelndagen var född! 

Erland Ros, som under 25 år arbetade som präst i församlingen, leder en vandring för att möta andra Johannesbor ur det förgångna. De möter oss i kött och blod vid sina gravar och berättar sina livshistorier.

För musikmedverkan står sextetten Stockholms fröjder och vi avslutar med en kort gudstjänst/korum vid klockstapeln på kyrkogården. 

OBS! I år p.g.a. coronaviruset begränsas deltagandet till 45 st. Eventet är nu fullbokat!

Det finns två olika biljettpriser: 50kr för entré till föreställningen, 
200 kr om du även vill ha boken ”Upptäcktsfärd på S:t Johannes kyrkogård” av Erland Ros. Läs mer om boken här nedan. 

Vi samlas vid Döbelns grav kl 18 den 22 augusti 2020. Vi avslutar med en kort andakt och därefter fikar vi i Johannessalen. Passa på att få en liten visning även av vår nybyggda möteslokal under S:t Johannes kyrka!


Välkommen!