Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

S:t Johannes församling Besöks- och postadress: Frejgatan 31, 11349 STOCKHOLM Telefon: +46(8)50888650 E-post till S:t Johannes församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Byggprojekt - Mars

Det stora byggprojektet vid S:t Johannes kyrka är spännande att följa. Det är ett omfattande byggprojekt som kommer att pågå i över ett år. Varje månad har sina moment och utmaningar. Här kan du läsa om vad som sker under mars månad.

Bild: Jessica Mossberg

Stora kyrktrappan vid S:t Johannes kyrka är i akut behov av renovering. Detta innebär att stora delar av kyrkogården stängs till den 31 januari 2019, då bygget beräknas vara klart. Kyrkan är dock öppen som vanligt och du är varmt välkommen in!

Vad händer i mars?

Under mars har ett omfattande arbete med att spränga bort berg pågått. Detta  för att skapa plats för ett grovsoprum och trädgårdsförråd, till höger om ena koret. Det var väldigt mycket berg att få bort, vilket har inneburit att sprängningen har fått ske i flera omgångar. Ett tidskrävande arbete som gjort att byggprojektet dragit ut en del på tiden. 

I slutet av mars görs ett av de stora momenten med att dra den stora fjärrvärmekulverten som ska ligga inne i kyrkan, i golvet. Den har dragits om från att den först skulle gå runt kyrkan, till att gå igenom kyrkan. Det har man gjort för att spara pengar. Genom ett kryputymme i källaren ska den matas fram, av sju man, ner i gruset till teknikrummet.

Den första ventilationskanalen har även lagts på plats. Under 1,5 vecka kommer arbetet med att lägga ventilationskanaler pågå.

Bild: Jessica Mossberg

På bilden ovan:
Roffe Frank, snickare, M3 Bygg.
Lars Christenson, elinstallatör, EL AB Lennström.
Anders Radinger, platschef M3 Bygg
Patrik Magnusson, snickare, M3 Bygg.

Bild: Jessica Mossberg
Bild: Jessica Mossberg
Bild: Jessica Mossberg
Bild: Jessica Mossberg
Bild: Jessica Mossberg
Bild: Jessica Mossberg

För mer information kontakta

Maria Lifbom

S:t Johannes församling

Administrativ chef

Direkt: 08-508 88 671