Tankar inför helgen

Palmsöndagen, 5/4

”Hosianna, Davids son” förknippar många av oss med härliga gudstjänster första advent. Och det är alldeles riktigt! Vi sjunger då om Herren Jesus som kommer i ett nytt kyrkoår. Men historiskt hör ”Hosianna” till kommande söndag, Palmsöndagen, en vecka före Påsk. Jesus rider in i Jerusalem och folket sjunger ”Hosianna” = Herre fräls oss, Herre rädda oss. En bön som ständigt är aktuell - inte minst i vår oroliga tid.

Horreds kyrka är öppen på lördag kl 8-11 för egen stillhet. På söndag sprider vi ut oss i kyrkan för att minska smittorisken och vi avstår från det gemensamma kyrkkaffet. Vi firar gudstjänst på söndag 5/4 enligt följande:

10 Högmässa i Öxnevalla, Daniel Wihlborg

12 Gudstjänst med söndagsfrö i Horred, Daniel Wihlborg (barnen samlas i församlingshemmet före gudstjänsten)

18 Gudstjänst i Istorp, Daniel Wihlborg