Verksamhet för vuxna

Vill du engagera dig i våra församlingar? Vi har många typer av verksamheter!

FÖRSAMLINGSAFTNAR
Alla vår fyra församlingar har regelbundet församlingsaftnar. De kan ha väldigt varierande innehåll, musik, författarkvällar, matlagning, samtalskvällar, gäster mm är bara några exempel!
Följ vår verksamhet i kalendern eller hör av dig till oss för mer information.

ONSDAGSCAFÉ
Onsdagar udda veckor inbjuds till onsdagscafé i Indals sockenstuga. Andakt, diktläsning, samta, fika mm.

ONSDAGSTRÄFFEN I HOLM
För dig som är hemma dagtid, kom till träff under enkla former.
Vi fikar, samtalar, har någon form av aktivitet och avslutar med andakt.
Första onsdagen varje månad, kl. 13 i församlingshemmet i Holm.

DAGLEDIGA LIDEN
För dig som är hemma dagtid, kom till träff under enkla former.
Vi fikar, samtalar, har någon form av aktivitet och avslutar med andakt.
Sista onsdagen varje månad, kl. 13 i sockenstugan i Liden.
Kontaktperson Arja-Liisa Unander, 0692 - 10028 eller 070 - 601 60 96

Samtalsgrupp i Sättna församling. Bild: Jermunn Solem

KYRKVÄRDAR
I alla våra fyra församlingar firas regelbundet gudstjänster. I gudstjänsterna har kyrkvärden en viktig roll. Hon eller han läser texter och böner, hjälper till med nattvardsutdelandet och med diverse praktiska saker i gudstjänsten.

Men kyrkvärden har också en annan viktig uppgift, nämligen att se till att alla som kommer till kyrkan känner sig välkomna. Man möter kyrkobesökarna och hjälper dem finna sig till rätta.

Vi behöver alltid nya kyrkvärdar, och är du intresserad av denna verksamhet får du gärna höra av dig till pastorsexpeditionen!

VERKSAMHET MED ASYLSÖKANDE

RETREAT, MEDITATION och PILGRIMSVERKSAMHET
Se separata sidor!

FRIVILLIGVERKSAMHET
Känner du att du gärna vill bidra till församlingarnas verksamhet, men inte kände dig hemma i någon av verksamheterna ovan? Inga problem!
Kanske har du idéerna och kunskaperna som vi söker! Vill du t ex spela eller sjunga på en gudstjänst? Hjälpa till med kaffekokning, städning, besöka äldre och ensamma, sy saker till kyrkorna, dra igång en samtalsgrupp eller vad du nu är duktig på - hör av dig så diskuterar vi saken!

Våffeldags på daglediga i Liden! Bild: Jermunn Solem