Foto: Björn Vilfordsson/BLV-photography

Skärtorsdag 18 april

Nyhet Publicerad Ändrad

Skärtorsdagen är en dag full av innehåll. Kristus samlar sina lärjungar till påskmåltid, tvättar deras fötter, instiftar nattvarden och ber i Getsemane trädgård. Där blir han gripen och bortförd.

Kristus ger ut av sig själv. Han böjer sig ner som den lägste av alla tjänare och tvättar sina lärjungars smutsiga fötter. Han tar det osyrade brödet i påskmåltiden och låter det tala om sin egen kropp, och vinet om sitt blod. Han beger sig till sist ut i natten för att be till Gud.

I alla våra fyra församlingar firas nattvardens måltid denna dag, den dag då Kristus själv samlade sina lärjungar till måltid.

13.00 Mässa på Solgården i Indals församling.
Alla är välkomna att delta! Fika.

14.00 Mässa på Rutsgården i Lidens församling.
Alla är välkomna att delta! Fika.

19.00 Mässa i Holms kyrka.

19.00 Mässa i Sättna kyrka.
Sång av Tamara Zaar

Från skärtorsdagsfirandet i pastoratet. Foto: Jermunn Solem/Benjamin Bakthiari

Stilla veckan och påsken i våra kyrkor

Påsken är kyrkans allra viktigaste högtid. Det som hände under det vi kallar stilla veckan och påsken förändrade världen för alltid. Läs mer här om vad som händer i våra kyrkor under dessa dagar!

Nattvarden - en fest för livet

Mötet med Kristus kan vara mycket enkelt. En bit bröd och en klunk vin. I det minsta möter han oss med sin kärlek.