Musik

I vårt pastorat finns ett brett utbud av olika former av musikalisk verksamhet. Vill du sjunga i kör eller lära dig spela orgel? Läs mer här!

Orgelundervisning

”Är det inte svårt att spela med både händer och fötter?”
”Hur gammal måste man vara för att spela orgel?”
”Vad kostar det?”

Är du nyfiken på orgeln, det där instrumentet som kan viska som en vind eller bröla som en tjur – kom till oss! Att få orgellektioner av våra musiker kostar ingenting, och i Sättna finns finurliga anordningar som gör att man inte behöver nå ända ner till pedalerna för att spela orgel. Vare sig du har spelat något instrument tidigare eller är helt och hållet nybörjare är du välkommen. Hör av dig till fredrik.nestorsson.pettersson@svenskakyrkan.se för mer information.

Barnkörer

”Musik ska byggas utav glädje”
Att sjunga är ett naturligt sätt att uttrycka sig, och det märks hos barn. Hela människan är med och berättar om känslor och funderingar. Vi sjunger och spelar trummor, leker till musik och fikar.

Alla barn som vill sjunga är varmt välkomna hälsar Tamara & Gun.
Vi hämtar och lämnar vid skolan (med målsmans tillstånd).

Onsdag udda veckor i Liden kl 13.30

Torsdagar i Indal kl 14.00.

Välkomna att höra av er till barnkörernas ledare Tamara Zaar

Kyrkokören

”Sjung till Guds ära!”

När det ska vara extra högtidligt. När sorgen gör det svårt att hitta egna ord. När glädjen bubblar så där så att det är svårt att inte bara ropa ut. Vad gör vi då? Vi sjunger! Sången uttrycker alla våra känslor på ett sätt som bara orden eller bara musiken inte kan. Sången låter oss uttrycka oss med större allvar och med större självdistans än om vi till exempel skulle hålla tal. Och tal kan man dessutom bara hålla ett i taget – sjunger gör man helst tillsammans!

I pastoratet finns en vuxenkör, en ganska vanlig kyrkokör. Kyrkokören är inte proffs. Däremot har de en professionell och ambitiös attityd: de är den del av församlingen som har övat på att sjunga! Mellan allt sjungande hinner de vara ganska sociala också. Repertoiren sträcker sig från spelmanslåtar omgjorda för kör via latinamerikansk musik till Större Klassiska Verk (fråga oss om vilket som är på gång just nu!) och kören sjunger i någon av pastoratets kyrkor ungefär en gång i månaden under terminstid.

Vill du sjunga med oss? Med eller utan tidigare körvana? Kontakta körledaren, kantor Fredrik Nestorsson Pettersson för mer information.

Bild: Björn Vilfordsson/BLV-photography