Musik

I vårt pastorat finns ett brett utbud av olika former av musikalisk verksamhet. Vill du sjunga i kör ? Läs mer här!

Kyrkokören

”Sjung till Guds ära!”

När det ska vara extra högtidligt. När sorgen gör det svårt att hitta egna ord. När glädjen bubblar så där så att det är svårt att inte bara ropa ut. Vad gör vi då? Vi sjunger! Sången uttrycker alla våra känslor på ett sätt som bara orden eller bara musiken inte kan. Sången låter oss uttrycka oss med större allvar och med större självdistans än om vi till exempel skulle hålla tal. Och tal kan man dessutom bara hålla ett i taget – sjunger gör man helst tillsammans!

I pastoratet finns en vuxenkör, en ganska vanlig kyrkokör. Kyrkokören är inte proffs. Däremot har de en professionell och ambitiös attityd: de är den del av församlingen som har övat på att sjunga! Mellan allt sjungande hinner de vara ganska sociala också. Repertoiren sträcker sig från spelmanslåtar omgjorda för kör via latinamerikansk musik till Större Klassiska Verk (fråga oss om vilket som är på gång just nu!) och kören sjunger i någon av pastoratets kyrkor ungefär en gång i månaden under terminstid.

Vill du sjunga med oss? Med eller utan tidigare körvana? Hör av dig till indalens.pastorat@svenskakyrkan.se för mer information.

Bild: Björn Vilfordsson/BLV-photography