Foto: Per Nordkvist

Vi söker ny kyrkoherde till Idre-Särna församling

Vill du arbeta i en församling full av energi och utveckling, mitt i den vackra fjällvärlden?

Välkommen till Idre-Särna församling!
Vi är den nordligaste församlingen i Västerås stift med andlöst vacker natur upp mot den norska gränsen. Det är en mycket expansiv bygd med både skola och förskola i området. Verksamheten präglas mycket av fjällturismen med fjällkyrkoverksamhet både sommar som vintertid.  Här hittar vi också Sveriges sydligaste sameby. Vi har ett väl utvecklat barn- och ungdomsarbete med flertalet grupper i olika åldrar och även scout-verksamhet i kyrklig regi. Vi har också flera olika fina körer för både barn och vuxna.

Som kyrkoherde i Idre-Särna församling får du vara både präst och församlingsledare.
Du är ansvarig för det administrativa arbetet samtidigt har du möjlighet att vara delaktig i det löpande arbetet med församlingsvården. 

Vi söker dig som är trygg i din identitet och i ditt arbete som präst, är en närvarande, tydlig och uppmuntrande ledare, har förmåga att ge tydliga delegationer och få medarbetarna att växa och leder andra människor på ett ödmjukt och lyhört sätt samtidigt som du kan fatta beslut och agera när det krävs.
Du trivs i att arbeta i ett sammanhang där kyrkan är närvarande alla dagar året runt och ser värdet i att bygga relationer i närsamhället samt har förmågan att arbeta långsiktigt och strategiskt för att skapa bra förutsättningar för Svenska kyrkan även i framtiden.

Du har kyrkoherdeutbildning eller motsvarande. Eventuellt har du redan erfarenhet av att arbeta som kyrkoherde.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 100% tjänstgöring där både dag, kväll och helgtjänstgöring förekommer. 

Vi ser gärna att du bosätter dig i församlingen och på olika sätt tar del av det sociala livet och utvecklingen av bygden. Församlingen har kontakt med det lokala näringslivet och kan vara behjälplig i sökandet efter bostad. 

Körkort och tillgång till egen bil krävs.

Tillträde enligt överenskommelse

För frågor angående tjänsten: 
Kyrkorådets ordförande: hillevi.blomkvist@svenskakyrkan.se 076-7780813
Kyrkoherde: leif.westberg@svenskakyrkan.se 0253–596153
Facklig företrädare: johanna.sellgren@kyrka.se (KyrkA) 08–4418561