Familjegudstjänst med nattvard. Barnkör sjunger och deltar nattvarden. En mässa med barn och vuxna. Barn spelade orgel.
Foto: Johannes Frandsen

Gudstjänst

Välkommen att fira gudstjänst tillsammans i någon av pastoratets tre kyrkor. Här hittar du aktuella gudstjänsttider. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, är rädda om varandra och håller avstånd.

Varför firar vi gudstjänst?

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst - en tillställning som är öppen för alla.

Förhoppningen är att söndagens gudstjänst ska ge dig ny energi för att orka med den stundande veckan med allt vad den innehåller. Mitt i veckan kan du dessutom besöka en enklare form av mässa, veckomässa/kvällsmässa.

möta gud tillsammans

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans - att sjunga, lyssna, läsa trosbekännelsen och be tillsammans.

Vi befinner oss i olika skeden i vår tro och växer på olika sätt. Vi behöver varandra för att förstå och inspireras.

Vad är en gudstjänst?

En gudstjänst kan gå till på många olika sätt. Men vi sjunger ofta psalmer, ber, läser ur Bibeln, tolkar vad bibelordet betyder för oss här och nu genom en predikan och reflektion. Ibland firar vi också nattvard och då kallas gudstjänsten för en mässa.

Kommande gudstjänster

Du hittar alla aktuella tider i kalendern här på webbplatsen. Vi annonserar även varje fredag i Jönköpings-Posten.

Hakarps kyrka

Gudstjänst/Högmässa: Söndagar kl. 10.00.
Veckomässa: Första tisdagen varje månad kl. 18.00. I församlingshemmet. Detta är en kortare och enklare form av mässa.

Huskvarna kyrka

Gudstjänst/Högmässa: Söndagar kl. 11.00. Söndagsskolan ”Barnens stund”.
Veckomässa: Tisdagar kl. 18.00. Detta är en enklare och kortare form av mässa.

Öxnehagakyrkan

Gudstjänst/Högmässa: Söndagar kl. 10.00. Söndagsskolan ”Barnens kyrka”
Veckomässa: Onsdagar kl. 18.00. Detta är en enklare och kortare form av mässa.

Bön och andakt där du är

Vi lever i en tid som påverkas av Covid-19 och ibland är det inte möjligt att mötas i samma rum för att fira gudstjänst tillsammans. Här har vi samlat några sätt för dig som vill be eller hålla din egen andakt hemma.