Other languages with Google Translate

Kontakt

HUSKVARNA PASTORAT Besöksadress: Alfred Dalinvägen 10-12, 56131 HUSKVARNA Postadress: BOX 183, 56123 HUSKVARNA Telefon: +46(36)139400 E-post till HUSKVARNA PASTORAT

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Huskvarna kyrka

Huskvarna kyrka är en röd träkyrka som ligger mitt i centrala Huskvarna.

Kyrkan uppfördes åren 1907-1908 på initiativ av brukspatron Wilhelm Tham vid Husqvarna vapenfabrik. Kyrkan överlämnades som gåva till dåvarande köpingen den 26 november 1908 och kyrkan var ritad av byggnadsarkitekten vid Husqvarna Vapenfabrik, Birger Damstedt.

Arkitekten lät kyrkan gå i fornnordisk byggnadsstil men med liggande virke. I viss mån kom kyrkan att likna en norsk stavkyrka.

Huskvarna kyrka har genomgått tre större renoveringar, 1930,1955 och 1986 varav renoveringen 1930 var den mest genomgripande. Arkitekten bakom den nya interiören och de nya inventarierna som då togs i bruk var stadsarkitekt Göran Pauli, Jönköping.

Kyrkans bänkar ger plats åt 300 kyrkobesökare, plus 50 på läktaren.

Besök och tillgänglighet

Adress:
Alfred Dalinvägen 10-12, 561 23 Huskvarna

Telefon pastoratsexpedition:

Hitta hit med bil:

Vägbeskrivning

Parkering:
I direkt anslutning till kyrkan.

Besök oss med allmänna kommunikationer:
Från Jönköping: Stadstrafik linje 1, 72 till Huskvarna Esplanaden, 13 till Alfred Dalinskolan. Regionbuss 124 mot Aneby. Krösatåg mot Växjö till Huskvarna station och vidare med stadstrafikbuss linje 13 mot Ljungarum via A6-Ryhov.

Ramp för rullstol/rullator:
Ja, på kyrkans norra sida.

Toalett:
Ja. Toalett anpassad för funktionsnedsättningar finns. Även i församlingsgården bredvid kyrkan.

Hörslinga
:

Framkomlighet:
Plan terräng, stenläggning med gatsten samt grus. Vintertid underhåll med snöröjning och sandning.