Other languages with Google Translate

Kontakt

Hudiksvallsbygdens församling Besöksadress: Olof Bromansgatan 8, 82443 Hudiksvall Postadress: Box 1022, 82411 Hudiksvall Telefon:+46(650)540784 E-post till Hudiksvallsbygdens församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

S:ta Maria kyrka

Den nuvarande kyrkan invigdes år 1306. I stort sett är den en medeltidskyrka, men har ändrats och försetts med två Stjärnvalv, Sakristia och Vapenhus.

Rundtur i kyrkan!

Klicka på länken nedan så kan du ta dig en rundtur i S:ta Maria kyrka.

S:ta Maria kyrka
Kyrkan ligger i en gammal kulturbygd som varit befolkad redan långt före Kristendomens införande.Ortnamnet visar att kyrkplatsen i gammal tid legat på ett näs (nor) vid vilket man fiskade id. Kyrkan är ursprungligen från slutet av 1100- eller början av 1200-talet.

Nordost om kyrkan byggdes 1747 en klockstapel den har två klockor:

• Storklockan gjuten 1585 och omgjuten 1691
  • Lillklockan gjuten 1655 och omgjuten 1827.