Foto: Philippe Rendu

Mötesplats 1/2022

Nyhet Publicerad Ändrad

ett magasin från Hudiksvallsbygdens församling. Här kan du läsa församlingens magasin som en bläddringsbar digital tidning och ibland några längre reportage och bonusmaterial.

Vårens nummer har temat Kyrkomusik. I detta nummer får du möta blivande kyrkomusiker och det finns en artikel om renoveringen av orgeln i Jakobs kyrka. Här nedan finns några av artiklarna i lite längre versioner eller med fler bilder. 

Mapambanio Open School

Utbilda en kvinna och du utbildar ett helt samhälle. Intervju av Lena Persson. Bonusmaterial från Gudrun Grunnesjös besök på skolan nu i mars2022. Bilder och en liten sammanfattning från Gudrun Grunnesjös besök.

Vägen fram...

Kyrkomusiker ett framtidsyrke. Det är många kyrkomusiker som kommer att gå i pension de närmaste åren och det är få som utbildar sig till yrket. Detta ger en stor möjlighet till arbete i framtiden. Här får du möta en av församlingens unga vuxna som påbörjat sin utbildning till kyrkomusiker. Intervju av Therese Svensson

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa saknar sitt dagliga bröd trots att det produceras tillräckligt med mat i världen. Du kan vara med och förändra det.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.