Hudiksvallsbygdens digitala andakter och evenemang

I dessa tider kan kontakten med församlingen kännas viktig. Det kan ske på många olika sätt fast du inte fysiskt kan delta i gudstjänster och aktiviteter. Telefon och sociala medier är perfekt nu. Här samlar vi videofilmer som ligger ute i sociala medier som filmats i församlingens kyrkor och lokaler. Kommer att fyllas på efterhand.

Skriv gärna en kommentar, reflektion eller en fråga utifrån videoandakten eller söndagens tema. (skriv gärna söndagens namn eller datum)

Andakt 15:e söndagen efter trefaldighet.

Söndagens tema är ”Endast ett är nödvändigt”.
Präst: Erik B Tanzborn
Musik/Sång: Mariakören under ledning av Anette Hylander

Filmen blir synlig kl 18.15 lördag den 19 sept (helgsmål)
Kollekt: Församlingskollekt till EFS (Evangeliska fosterlandsstiftelsen Swish 123 515 73 91

Film och redigering: Lotta Thurfjell

Andakt på 14:e söndagen efter trefaldighet.

Monika Andersen bjuder in oss till en Andakt utan för Jakobs hörna som flyttat in i gamla församlingssalen i prästgården. Välkommen även IRL (i verkligheten (in real life)). Psalm: 738 vers 3 och 4.

Psalmsång: Maria Eng Hillbom, Mari Lennholm, Åke Fredriksson, Louise Eng Martinez.

Kollekt: Rikskollekt till Ekumeniskt arbete, Kyrkornas världsråd

andakt på 13:e söndagen efter trefaldighet

Söndagens tema är "Medmänniskan".
Lotta Thurfjell och Tina Westerbring samtalar lite utifrån temat. Om du vill sjunga med så slå upp psalm 591 "Vi bär så många med oss".
Musik/sång: Maria Eng Hillbom, Marie Lennholm, Åke Fredriksson och Louise Eng Martinez.
Kollekt: Diakoni-instutionerna i Sverige 123 515 73 91

Film och redigering: Lotta Thurfjell/Tina Westerbring

Filmen blir synlig kl 18.15 lördag den 5 sept (helgsmål)

Videoandakt på 12:e söndagen efter trefaldighet

Välkommen till Hudiksvalls småbåtshamn och en andakt på söndagens tema "Friheten i Kristus". Vi beklagar att ljudet har en störning ibland.
Präst: Tomas Jönsson
Musik: Kristofer Sundman, Johan Timan och Lars Larsson
Kollekt: Världens Barn Swish 123 515 73 91

Film och redigering: Lotta Thurfjell

Filmen blir synlig kl 18 lördag den 29 augusti (helgsmål)

En musik och bildmeditation på 11:e söndagen efter trefaldighet. Temat är tro och liv. Psalm 181 spelas av Anette Hylander och Lotta Thurfjell läser söndagens psaltartext som är hämtad från den 143 psaltarpsalmen.

Kollekt; Församlingens konfirmandarbete

I helgen konfirmerades församlingens sommarkonfirmander och vi ber om Guds välsignelse över deras fortsatta liv i tro.

Film och redigering Lotta Thurfjell

Filmen blir synlig kl 18 på lördag den 22 augusti (Helgsmålbön)

Välkommen till andakt på 10 söndagen efter trefaldighet och söndagens tema "Nådens gåvor". Präst: Tomas Jönsson Musik: En liten dela av Kyrie ur Högshandskriften. Tolkning av Kristofer Sundman Kollekt: Rikskollekt till ACT Svenska kyrkan. Swish 123 515 73 91 Film och redigering Lotta Thurfjell

Videoandakten börjar visas lördag 15 augusti kl 18

Andakt på 9:e söndagen efter trefaldighet
Diakon Monika Andersen delar några tankar utifrån temat "Goda förvaltare".
Maria Eng Hillbom sjunger den välkända psalm 289 "Guds kärlek är som stranden" till bilder.
Kollekten går till: Församlingens lokala diakon och är en viktig kollekt. Tack för din gåva. Swish 123 515 73 91

Film och regi Lotta Thurfjell Bilder: Kevin Hernborg och fria bilder från Pixabay.

OBS Videon blir synlig lördag 8 augusti kl 18 (Helgsmålsbön)

I söndags på Heliga trefaldighets dag besökte församlingen Håsta äldreboende och sjöng på gården nedanför deras balkonger. Det var med glädje Astrid Uhlin och Six Voices kunde förgylla deras helgdag med en halvtimme med dikter, sommarpsalmer och sommarvisor. Videon är nästan 20 min lång (vi har redigerat ner psalmsången till förmån för (Six Voices sånger) så ha tålamod och sätt på ljudet.

Film och redigering: Lotta Thurfjell

Idag på trefaldighets dag bjuder vi på en andakt som spelats in i slutet av maj. Det är Peter Thurjell som spelat in den som en del av sina studier till diakon. Nästa söndag är vi tillbaks och följer kyrkoåret igen. Önskar dig en fin stund. Kristofer Sundman spelar Brusa högre lilla å och församlingens anställda sjunger två psalmer. Söndagens kollekt går till Act Svenska kyrkan swish: 123 515 73 91 film och redigering Peter och Lotta Thurfjell

Sjukhuskyrkan välkomnar till pingstdagens andakt.

kollekt till svenskakyrkan i utlandet Swish 123 515 73 91 märk med SKUT.

Film och redigering Lotta Thurfjell.

Söndagen före pingst och temat är Hjälparen kommer. Välkommen till en andakt i Rogsta kyrka.
Präst: Tomas Jönsson
Musiker: Maria Eng Hillbom och Mari Lennholm
Kollekt: Svenska kyrkans unga och Salt - EFS 50% vardera

Film och redigering Lotta Thurfjell