Foto: Hudksvallsbygdens församling

Kyrkor

Hudiksvallsbygdens församling har sex egna kyrkor där gudstjänst firas. Varje kyrka har sin egen historia och sin egen karaktär.

Vill du titta in i våra kyrkor så finns det en länk där du kan gå in i kyrkan och röra dig 360 grader i kyrkorummet. Klicka på den kyrka du är intresserad av och sedan på länken.

Jakobs kyrka

Mitt i staden brus och larm finns denna heliga mark, med stadens äldsta byggnad, som representerar en verklighet som inte enbart består av sten och trä - utan av en levande Ande som verkar i vår församling och hjälper oss att förena vardaglighet och helighet. Jakobs kyrka genomgick en större renovering som blev klar i oktober 2019

Håsta kyrka

Håstakyrkan är inspirerad av antroposofiskt tänkande med ljusinsläpp och former. Den invigdes år 1982, är belägen i södra stadsdelarna i Håstaområdet och ritad av arkitekterna Sören Thurell och Kjell Norberg.

Björkbergs kyrka

Björkbergs kyrka

Björkbergskyrkan invigd 1980, är belägen i Hudiksvalls östra stadsdelen och ritad av arkitekten Sören Thurell. Kyrkan är arkitektoriskt inspirerad av fiskarkapellen i Hudiksvalls skärgård.

Hälsingtuna kyrka

Hälsingtuna kyrka är en pilgimskyrka från 1200-talen och de tidigaste delarna av kyrkan härstammar från 1100-talet.

S:ta Maria kyrka, Idenor

S:ta Maria kyrka, Idenor

Den nuvarande kyrkan invigdes år 1306. I stort sett är den en medeltidskyrka, men har ändrats och försetts med två Stjärnvalv, Sakristia och Vapenhus.

Rogsta Kyrka

Rogsta kyrka ligger vackert på en höjd och utgjorde tidigare ett viktigt landmärke för sjöfarten. Den är belägen 10 km nordost om Hudiksvall.