Höörs församling

Kyrkogård

Minneslund

Minneslunden är ett anonymt gravsätt där förvaltningen ombesörjer skötsel. Vi kan även erbjuda minneslund i Höör, Hallaröd, Munkarp, N Rörum och Tjörnarp.

Borgerlig begravning

För borgerlig begravning anlitar de anhöriga en officiant som inte är präst. Församlingen tillhandahåller vaktmästare. Församlingens musiker kan tillfrågas om de vill delta. I så fall skall dödsboet själv betala för musikerns medverkan. Församlingen fakturerar kostnaden. Kyrkogården meddelas tid och plats för begravningsceremoni.

Församlingen har enligt kyrkoordningen en lokal att upplåta för borgerlig begravning, nämligen Klockarbackens kapell i Höör.
Det finns också avtal om begravningsplatser för tillhöriga i andra trossamfund i bl.a. Lund. Den borgerliga begravningen skiljer sig annars endast ifråga om att begravningsgudstjänsten ersätts av en borgerlig begravningsceremoni. Vad gäller gravsättning, vare sig urngrav, askgrav, minneslund eller kistgrav gäller samma förhållningsregler som för kyrkotillhöriga.

Det är viktigt att påpeka att utträde och inträde har omedelbar verkan. Man har alltså efter utträdesdagen inte rätt till begravningsgudstjänst. I motsatt fall har man rätt till gudstjänst dagen efter inträde.

begravningsombud

Begravningsombud utses av Länstyrelsen för att granska hur församlingen tar tillvara de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan. Ombudet skall även ha möjlighet - att ta del av beslut som rör begravningsverksamheten, för vilken församlingen är huvudman inom församlingens geografiska område.

Begravningsombud för ej kyrkotillhöriga är
Suad Korlat Telefon: 0413-231 68 mobil: 0733-22 01 99
Mail: suad.korlat@hoor.se