Internationellt arbete

Höörsloppet - Hejda Hungern 2022

Höörsloppet - Hejda Hungern är ett lopp som förenar många bra saker. Du som deltar får frisk luft och motion, du gör något roligt tillsammans med andra och du gör något bra för någon annan då överskottet går till Act Svenska kyrkan. Loppet sanktioneras av Skånes friidrottsförbund.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Invasionen av Ukraina är ett faktum. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Kvinna lyfter upp ett barn mot himlen. Barnet skrattar.

Testamentera till Act Svenska kyrkan

Vill du låta ditt arv rädda liv och bli till trygghet för de som lever under förtryck och utsatthet? En testamentsgåva är ett sätt att förändra framtiden.

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en present till någon som går i pension, fyller jämnt, till brudparet eller istället för en blomma. En gåva som ger mod hopp och medmänsklighet.

Tre personer står med vatten till knäna på en översvämmad gata.

Ge en gåva till katastrofinsatser

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Bakom varje siffra finns en människa. En människa som har rätt till trygghet, stöd och ett värdigt liv. Act Svenska kyrkan samarbetar med partner runtom i världen som finns på plats både före, under och efter katastrofen.

I Höörs församling finns en internationell grupp som planerar och organiserar aktiviteter i samband med Svenska kyrkans jul- och fastekampanjer. Gruppen består av Inga-Lisa Lindström, Gittan Westberg och Fia Steimer. Vill du hjälpa till i samband med våra kampanjer eller fråga något så hör av dig till Fia Steimer.

Rättvisa boden

är under Höörs församlingshems renovering tyvärr nerpackad.