Other languages with Google Translate

Höörs församling Besöksadress: Skolgatan 8, 24330 Höör Postadress: Box 104, 24322 Höör Telefon:+46(413)22095 E-post till Höörs församling

Församlingskåren

Höörs församlingskår är en öppen kristen gemenskap i Höörs församling, som träffas till föredrag, studiecirkel, samtal, fika, utfärder, gudstjänster, film, sång och musik.

Höörs församlingskår

är en öppen kristen gemenskap i Höörs församling, som träffas till föredrag, studiecirkel, samtal, fika, utfärder, gudstjänster, film, sång och musik.
Välkommen att vara med du också. Alla är välkomna - alla åldrar

Den som vill kan bli medlem.

Även icke-medlemmar är varmt välkomna.

Medlemsavgiften är 80,- för 2019
par betalar 150,-
Bankgiro 271-3386 (uppge namn)
Swish 123 043 86 30 (uppge namn)

Som medlem i Höörs församlingskår får du lägre pris på våra utfärder och Mårtensfesten.

För utfärden behöver vi veta hur många som kommer därför har den föranmälan. Till alla andra samlingar och studiecirkeln - onsdagssamtalen är det bara att komma.
Höörs församlingskår är en del av Svenska Kyrkans Lekmannaförbund.

Program för våren 2019

Våra onsdagssamlingar börjar klockan 19.15 i Höörs församlingshem
Redan strax före finns kvällsfika uppdukat. Efter cirka 15-20 minuters fikasamvaro fortsätter vi med dagens tema.
Vi slutar strax före klockan 21.
Välkommen även att fira veckomässa i Höörs kyrka klockan 18.30

Onsdag 23 januari kl. 19.15
Ord av kärlek i Bibeln

Johannesevangeliets brudmystik och Höga Visans kärlekslyrik
Rune Söderlund

Vi får höra kärlekspoesi från Höga Visan och om hur kärlekens apostel Johannes inspirerats av den när han skrev sitt glada budskap. Boken som i Bibeln heter Johannesevangeliet.

Onsdagen 20 februari kl. 19.15
Årsmöte +
Gertie och Inga-Lill berättar och visar bilder från kyrkor med vackra vävda mattor.
Gertie Hall berättar om att väva för hand och Inga-Lill Rubenson berättar om kyrkorna de ligger i.

Onsdagen 27 februari kl. 19.15

Pärlälven - ett andligt pärlfiske - samtal

Vi läser och samtalar kring boken Pärlälven som är skriven av Martin Lönnebo. Följ med på en lekfull fjällvandring längs en stor brusande älv, Pärlälven i Lappland. Det är både en yttre resa längs älven och en inre, fylld av texter och personer som har betytt mycket för Martin Lönnebo genom livet. Du som deltar i samtalskvällarna får boken.

Onsdagen 13 mars kl.19.15

Onsdagen 20 mars kl 19.15
Det var en gång en trädgård - om hopp, liv och paradis
Karin Beglund

Karin är journalist, trädgårdsskribent och fotograf och en av de främsta inom sitt område. Hon har en liten gammal trädgård på ett berg i Mölndal och gör härifrån utflykter i Sverige och i världen. Karin tar oss med på upptäcksresa till trädgård, oas, öken, odling, dofter, färger och låter oss möta människor som vårdar och lever av jorden. Trädgården och odlingen ger grund och förutsättning för hopp och liv.

Onsdagen 17 april kl.19

Onsdagen 24 april kl. 19.15
Psalmberättelser
Biskop Jonas Jonson besöker oss för att berätta om bakgrunden till sina psalmer.
Alla pslamer han skrivit har en berättelse. Tillsammans med vår Agnes sjunger vi psalmerna.

Onsdagen 8 maj

Vi startar 9.30 och är tillbaka ca 17.00

På programmet står:

Vackra Arild vid Skälderviken. Här ska vi besöka Arilds kapell från 1400-talet och få en guidning i Arilds katolska kapell med målningar av Giesela Trapp från 1920-talet. Lunch på Tunneberga gästgiveri och eftermiddagskaffe hos Flickorna Lundgren på Skäret där vi trakteras med kaffe, wienerbröd och deras omtalade vaniljhjärtan.

Det subventionerade priset är 350,-

för medlemmar i Höörs församlingskår 300,-

Anmälan senast 25 april till 220 95

Du hittar oss även på Facebook: