Foto: Inga-Lill Rubenson

Församlingskåren

Höörs församlingskår är en öppen kristen gemenskap i Höörs församling som träffas till föredrag, studiecirkel, samtal, fika, utfärder, gudstjänster, film, sång och musik. Du når oss även på Facebook: http://www.facebook.com/groups/hoorsforsamlingskar

Program Höörs församlingskår

Sommar och höst 2022

12 juni kl.18.30 i Höörs kyrka - Trons djup

Trons djup är en öppen samtalsgrupp för dig som är intresserad av teologisk och andlig fördjupning. Vid varje tillfälle läser vi högt en artikel ur tidskriften Pilgrim och samtalar sedan utifrån denna. Det betyder att varje tillfälle är fristående från de övriga. Samtalet avslutas med söndagens completorium.
Ingen anmälan behövs. Samtalsledare Samuel Rubenson.

Sommarsamtal tre onsdagar i juni kl. 19

8 juni

15 juni

22 juni

Vi träffas utanför Höörs kyrka och samtalar utifrån boken ‘Att bevara vår mänsklighet’. Vid dåligt väder drar vi oss inomhus.

Hur kan vi bevara vår medmänsklighet och skydda varje människas värdighet? I boken behandlas ämnen som gästfrihet, motstånd och nåd. Texterna i boken möts i dialog över religions- och traditionsgränser. Huvudtexterna är skrivna av personer från Svenska kyrkans tradition, och de andra av judar, muslimer och kristna från andra traditioner. Alla skriver i solidaritet med människor på flykt och i nystart, med målet att vi ska lyssna med skärpt sinne, efter vår nästa och efter Guds röst i oss.

Alla deltagare får boken. Ta med eget fika. Anmäl dig till Inga-Lill 070-329 56 66

Onsdagen 31 augusti kl.17- ca 21

Sensommarutfärd till Klippans kyrka

Kyrkan är inte bara unik i sitt slag utan också känd över hela världen, Sankt Petri kyrka. Ritad och konstruerad av arkitekt Sigurd Lewerentz. Ingången till kyrkan kan vara lite svår att hitta, men det var också så den konstruerades. Enda sättet att riktigt förstå hur speciell kyrkan är, är att uppleva den på plats.

Vi åker i hyrd buss från Höörs församlingshem.

Subventionerat pris: 150,-

Medlem i Höörs församlingskår betalar endast: 100,-

Anmälan till utfärden senast 22 augusti till 220 95

Första helgen i september

händer det saker när vi alla får vara med och fira att församlingshemmet i Höör renoverats. Håll utkik i ‘Tidningen hjärtat av Skåne’ och Höörs församlings hemsida.

Onsdagen 21 september kl.19.15 i Höörs församlingshem

Lucia från Syrakusa - helgon och symbol - Robin Nord teologistudent och f.d. Höörsbo

Lucia som karaktär har ständigt varit närvarande i Robins liv genom hans nonno (italienska för morfar) Angelo Tajani, som var en av dem som såg till att den svenska Lucian fick äran att representera självaste helgonet i dess vagga, Syrakusa. Detta fascinerade Robin oerhört som barn och blev den starkaste drivkraften till att ta reda på mer om Lucia som helgon och symbol. Och varför är hon så stor i Sverige?

Onsdagen 19 oktober kl.19.15 i Höörs församlingshem

Kärleksstory mellan Gud och människan - med lyckligt slut?

Jonas Ahlner ritar och berättar om kärleken i Bibeln.

Torsdagen 10 november kl. 17.30 i Höörs församlingshem - Mårtensfest

God festlig mat och härlig musikunderhållning med Alf Bengtsson.

Lotteri med skänkta finfina vinster till förmån för Skånes Stadsmission.

Behöver du en hjälpande hand under festen finns det sådana beredda att bistå.

Subventionerat pris: 350,-

Medlem i Höörs församlingskår betalar endast: 300,-

Anmälan senast 28 oktober till exp. 220 95

Onsdagen 30 november kl. 19.15 i Höörs kyrka

Toner, tro och tradition från kelternas värld

John Follin berättar från öarna i väster

Vi har valt denna dag då den är S:t Andreas dag, aposteln Andreas festdag (även Skottlands nationaldag).

Onsdagen 28 december kl. 14 - Julkaffe i Höörs församlingshem

Kaffe, kakor, sång och musik.

Vår husmor Veronica Birkegård dukar upp juligt och grant.

Höörs församlingskår är en öppen kristen gemenskap i Höörs församling, som träffas till föredrag, samtal, fika, utfärder, gudstjänster, sång och musik.

Välkommen att vara med du också.

Den som vill kan bli medlem.

Även icke-medlemmar är varmt välkomna.

Alla är välkomna - alla åldrar

Medlemsavgiften är 100,- för 2022

Bankgiro 271-3386 (uppge namn)

Swish 123 043 86 30 (uppge namn)

Som medlem i Höörs församlingskår får du lägre pris på våra utfärder och på Mårtensfesten.

För utfärden behöver vi veta hur många som kommer därför har den föranmälan. Till allt annat är det bara att komma.

Höörs församlingskår är en del av Svenska Kyrkans Lekmannaförbund.