Konfirmation

Vad är kristen tro? Hur påverkar det mig och mitt liv? Kan jag fortfarande gå på fester fast jag är kristen? Livet är fullt av frågor. Så är det att vara människa. I konfirmationen kan vi hjälpas åt att svara på några.

Hörby församling erbjuder fyra olika alternativ för dig som vill konfirmeras.
Från den 29 maj kl. 8.00 kan du anmäla dig till konfirmation.

Olika grupper – Ett upplägg

Oavsett vilken form du väljer så är det samma byggstenar i din konfirmationstid. Vi funderar kring Gud, tro, ditt eget liv och vad som verkligen är viktigt. Vi får gemensamma upplevelser genom musik, drama, vandringar, gudstjänster, lekar och film.

Kyrkobesök

Konfirmationstiden handlar bland annat om att bekanta sig med församlingens gudstjänstliv. Därför vill vi att du som är konfirmand har gått minst tio gånger i kyrkan, många av dem går vi tillsammans.

För dig som inte är döpt

Du behöver inte vara döpt för att vara konfirmand. Men dopet
är en förutsättning för att konfirmeras. Vi ordnar enkelt med ett dop innan konfirmationen.

Vardagsäventyret

I den här gruppen kommer vi jobba med ett projekt styrt efter gruppens önskemål.

• Startar 5 november
  • Träffas varje tisdag
  • Två lägerövernattningar
  • Stadsresa en helg i februari 2020
  • Konfirmation 2 maj

MUSIKÄVENTYRET

• Gruppen träffas varannan vecka under terminerna. I den här gruppen sjunger vi mycket, spelar och lyssnar på musik.
  • Startar 5 november
  • Träffas varje tisdag
  • Två lägerövernattningar
  • Stadsresa en helg i februari 2020
  • Konfirmation 2 maj

PÅSKÄVENTYRET

Intensivgrupp under påsklovsveckan. Gruppen med färre träffar och högre tempo.

• Tre stycken förträffar
  • En lägerövernattning
  • Startar 6 april
  • Konfirmation 13 april

SOMMARÄVENTYRET

Bästa sättet att konfirmera sig men ändå hinna med aktiviteter och skola. Under sommarlovets tre första veckor får du uppleva ett helt års konfirmation.

• Tre stycken förträffar
  • Startar 15 juni
  • Läger i sex dygn
  • Konfirmation 4 juli