Ung resurs - Douglas Gustafsson

Hejsan! 

Jag heter Douglas Gustafsson och är 19 år, jag har precis tagit studenten från humanistiska programmet, inriktning kultur. Jag är född och uppvuxen i Vingåker, Sörmlands län. På min fritid gillar jag att vara utomhus, gärna gå någon vandringsled, eller cykla någon fin sträcka.  

Min väg till in till kyrkan började i samband med konfirmationen. Jag fick småuppdrag av en av kyrkvärdarna under gudstjänsterna, som att ta upp kollekt, dela ut psalmböcker, ta tillbaka psalmböcker, hälsa välkommen till gudstjänstbesökare,  Sedan kom konfirmationen, men jag fortsatte gå i kyrkan på söndagarna under sommaren, och fick sådana "små uppdrag". Efter sommaren så kom en av kyrkvärdarna och frågade om jag kunde tänka mig att ta ett uppdrag som gudstjänstvärd. Ja, testa kan jag ju alltid göra. Så jag har varit ideellt engagerad sedan hösten 2015. Sedan har jag fått vara med i konfirmationsgrupper som ledare, och jag har trivts bra i kyrkan, både på hemma plan och på bortaplan så som läger.

I början av sommaren tog jag, som sagt, studenten. Efter funderingar fram och tillbaka, kom jag fram till att plugga skulle vänta. Åtminstone ett år, då jag ville testa på lite nya saker. Då fick jag höra om ung resurs där jag som ungdom kan testa på att jobba ett år inom Svenska kyrkan. Då jag har haft tankar på i framtiden gå en väg inom kyrkan, tyckte jag det verkade passande. Så jag ansökte och fick en förslagsplacering i Himledalensförsamling. Så jag ser framemot ett år med er, ska bli otroligt spännande!  

Vi ses! Hälsningar Douglas Gustafsson