Winterreise

Lör 25 feb 16.00

Konsert i Herrestads kyrka

Lör 25 feb 16.00

Med text av Wilhelm Müller och musik av Franz Schubert får vi följa med Ingvar Grimberg, sång, och Lars Söderlund, piano, på en resa utanför den mänskliga gemenskapen.

 

Ingvar Grimberg är sångare, korist i Göteborgs Symfoniska kör sedan 1982 och Göteborgs Kammarkör sedan 1992 och Cantores Hilares sedan 2021. Han har även sjungit i en mängd andra körer och medverkat som korist på Stora Teatern. Läckö Operan och Ystad Operan samt även som korist/solist i Utomjordiska BarockBolaget och Teater Bastard.  Han har gjort föreställningar tillsammans med Katarina A Karlsson. 

Den 2 oktober 2022, i St Birgittas kapell sjöng han, med Rolf-Åke Fält som pianist, 18 Barfotasånger av Allan Petterson. 

Tillsammans med Lars Söderlund, piano, gör han nu en egen vinterresa i Västra Götaland 2023 med Winterreise. 

Lars Söderlund är organist och körledare, utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och hade Lennart Svegelius som lärare i orgel, Gösta Ohlin i kördirigering och Dagny Norling i piano.

Som organist har Lars varit verksam i Öckerö församling och i Kållereds församling.

Han leder kammarkören Cantores Hilares och var tidigare förbundsdirigent i Göteborgs stiftsnorra kyrkosångsförbund. Han har lett och framfört många av de stora kyrkomusikaliska verken: Juloratoriet och Johannespassionen av Bach, Messias av Händel, Requiem av Mozart, Ein deutsches Requiem av Brahms, Vigilia av Rachmaninov mm.

Förutom som körledare har han även framträtt som pianist i kammarmusik, där han bl a spelat tillsammans med sångare, violinister och träblåsare.