Arbetskretsen

Gemenskap och handarbete, förena nytta med nöje

Arbetskretsen möts varannan onsdag kl. 16.00-18.00 (jämna veckor) för att handarbeta, dricka kaffe, köpa lotter och framför allt för att ha trevligt.Varje år ordnar gruppen en höst- eller julbsasar.

Vårterminen 2018 startar den 24 januari.

Varmt välkommen med! Vi behöver bli fler!

Kontakta Marianne Carlsson tel. 0522- 863 33

eller Kerstin Magnusson tel. 0522-880 01

Lite historik om arbetskretsen

I februari 1963 startade Kyrkliga arbetskretsen på initiativ av skolkantor Ingemar Cederbratt. Första ordförande var komminister Eric Thelander. Syftet var att genom försäljning av olika alster samla in pengar till ett nytt församlingshem. En del av pengarna skulle också gå till en byggnad på Åkersområdet. Detta blev aldrig av men Arbetskretsen har under åren fram till 2013 då man firade 50-årsjubileum, samlat in ca 600 000 kronor. Pengarna har fördelats mellan välgörande ändamål (bl.a. Lutherhjälpen, Svenska kyrkans Mission, Svenska kyrkan i utlandet, Svenska kyrkans Internationella arbete, Världens Barn, Sjömanskyrkan i Uddevalla och Saronhuset) ...... Trots att arbetskretsarna och syföreningar har lagts ner i många församlingar finns den kvar i Herrestad och vi är 10-15 medlemmar (av ett 60-tal) som träffas regelbundet.