Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Swish for a wish

Inför julen tar vi emot bidrag till julgåvor genom swish. Pengarna används till presentkort som förmedlas via diakonin. Gåvan ska väcka glädje hos barnen som tar emot, men också ge glädje hos familjer med små eller inga möjligheter att köpa julklappar. Din gåva sprider därmed dubbel glädje!

Vi är glada för den stora generositet som finns för de som har mindre och behöver mer, inte minst under jultid. Genom swish for a wish kan vi möta både generositet och behov på ett ännu bättre sätt.

Istället för att ta emot gåvor och presenter kommer vi inför julen igen att fokusera på presentkort som vi köper in till behövande familjer.

Hur kan jag ge en julgåva?

Scanna qr-koden genom din swish-app. Genom koden får du direkt upp rätt nummer dit pengarna ska gå. Det enda du behöver skriva in är den summan du själv väljer att ge.

Det går naturligtvis också att skriva in swishnumret manuellt i appen. Numret du ska använda är: 123 568 1705. Märk betalningen med Julgåva.  Mer om hur swishkoden fungerar och hur du gör hittar du på den här webbsidan:

Så här fungerar qr-koden i din swish-app (pdf)

Hur gör jag om jag inte har swish?

Har du inte swish går det bra att betala in valfri summa till vårt plusgirokonto:
11 41 64-7. OBS! Viktigt att du märker inbetalningen med Julgåva.

Vill du veta hur du gör för att skaffa swish till din telefon hittar du information här: https://www.getswish.se/

Vad är det för presentkort de får?

Presentkortet köps in i samarbete med Cityföreningen och kommer att gälla i alla butiker i Helsingborgs city som är knutna till föreningen.

Vem får presentkorten?

Presentkorten köps in av Svenska kyrkan i Helsingborg och förmedlas via kyrkans diakonala verksamhet innan jul. Kyrkans medarbetare har kontakt med många familjer som har ett känt och uttalat behov. Det kan handla om ensamstående föräldrar, nyanlända familjer och barn och familjer i socialt eller ekonomiskt utsatta situationer som har en kontakt med diakonin och kyrkan. Vi samarbetar också med stiftelser som ger stöd till ekonomiskt utsatta familjer.

När kan man senast bidra?

Det bästa är om vi kan köpa in presentkorten vid Lucia-tid (runt den13 december), så att familjerna kan göra sina julinköp i god tid innan julafton. Men vi tar naturligtvis emot din gåva även efter den 13 december.

Har du frågor kan du alltid vända dig till oss på församlingsexpeditionerna eller pastorsexpeditionen.

Vår förhoppning kring Swish for a Wish är att vi tillsammans ska kunna ge fler barn och familjer ett stänk av julglädje. Tack för att du vill vara med och bidra!