Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Lekmannakår

Vi samlas till engagemang och ansvarstagande i kyrkan, främjar kristen gemenskap samt fördjupar kunskapen om den kristna tron och kyrkans liv.

I Raus församling i Svenska kyrkan Helsingborg finns en lekmannakår som har regelbundna träffar med program. En del av kårens medlemmar ansvarar för att ordna kyrkkaffe efter högmässorna samt är gudstjänstvärdar.

Svenska kyrkans lekmannaförbund vill i vårt arbete för vår kyrka och i samhället verka för att vi aldrig glömmer vår medmänniska. Vi vill i allt vad vi företar oss vara goda medmänniskor och förmedla det kristna livets och gemenskapens välsignelse till dem vi möter. Detta vill vi ta med oss  där vi finns och verkar, i och utanför kyrkan.

Måndag 17 september kl. 18.30 Raus församlingsgård.  Vi samtalar tillsammans med Margareta Holmström, diakon, om hur vi ser på begreppen församling och idealitet och vad de betyder för oss.  Vi får också möjlighet att möta några av församlingens nyanställda medarbetare.

Församlingssyn och idealitet

Måndag 17 september kl. 18.30 Raus församlingsgård. Vi samtalar tillsammans med Margareta Holmström, diakon, om hur vi ser på begreppen församling och idealitet och vad de betyder för oss. Vi får också möjlighet att möta några av församlingens nyanställda medarbetare.

Måndag 15 oktober kl. 18.30 Raus församlingsgård.
Heléne Roos
Gunilla Björklund
Magnus Wittgren

Mitt hjärtas längtan

Måndag 15 oktober kl. 18.30 Raus församlingsgård. Heléne Roos Gunilla Björklund Magnus Wittgren Mitt i höstmörkret får vi lyssna till vackra sånger som väcker tankar om sommar, glädje och kärlek.

Lördag 20 oktober, Scandic Star, Lund. Kostnad 300 kr/person. Svenska kyrkans lekmannaförbund firar i år 100 år och med anledning av detta organiserar stiftsförbundet en inspirationsdag under festliga former dit alla medlemmar är välkomna.  Ur programmet: panelsamtal kring lekmannaskap med bla biskop Johan, sång- och musikprogram med tema ”Vägmärken – korsmärken” med  Maggie, Marie, Joachim och Magnus, sändningsmässa i domkyrkan.

Inspirationsdag i Lund

Lördag 20 oktober, Scandic Star, Lund. Kostnad 300 kr/person. Svenska kyrkans lekmannaförbund firar i år 100 år och med anledning av detta organiserar stiftsförbundet en inspirationsdag under festliga former dit alla medlemmar är välkomna. Ur programmet: panelsamtal kring lekmannaskap med bla biskop Johan, sång- och musikprogram med tema ”Vägmärken – korsmärken” med Maggie, Marie, Joachim och Magnus, sändningsmässa i domkyrkan.

Kafferep och konsert för Abrigo

Lördag 27/10 kl. 14.00 Raus församlingsgård. Kafferep med hembakade kakor, lotterier, information om Abrigo, allsång och trevlig samvaro.Alla insamlade pengar tillfaller Abrigo, ett hem för unga utsatta mödrar och deras barn i Rio de Janeiro, Brasilien. Avslutas med konsert i Allhelgonakyrkan kl. 16.00. Requiem av Gabriel Fauré. Kammarkören Felicitas - Marie Nanor.

Måndag 19 novemberK kl. 18.30 Raus församlingsgård. Robert berättar om den utsatta situation som många kristna befinner sig runt om i världen och det arbete Open Doors gör för att stödja och hjälpa dem.

Open doors - om arbetet bland förföljda kristna

Måndag den 3 december har vi traditionsenlig julfest för föreningens medlemmar. Separat inbjudan kommer.

Julfest med lekmannakåren

Bli medlem

Den som vill kan bli medlem genom att betala årsavgiften på 100 kronor till kassören eller sätta in pengarna på lekmannakårens konto i Swedbank: Clearing-nr 8214-9 konto-nr: 944 379 546-4.
Glöm inte märka insättningen med ditt namn.

Magnus Wittgren, ordförande, 0730- 24 59 77.
Mail: lekmaniraus@hotmail.com