Instruktion för Zoom

Ska du delta i en gudstjänst eller verksamhet via Zoom? Här finns instruktioner hur du gör.

Nu erbjuder vi gudstjänst och vissa verksamheter via Zoom. Zoom är en tjänst för digitala möten och konferenser där man också kan livesända. Det kostar ingenting för dig att delta via Zoom.

Webbläsare

Om du ska ansluta till en gudstjänst eller verksamhet i Zoom kan du göra det i din vanliga webbläsare. Du klickar på länken som ligger i kalendariet på Svenska kyrkan Helsingborgs webbsida på den gudstjänst/verksamhet du vill delta i. Du kommer då direkt till Zooms webbsida (www.zoom.us) och den gudstjänst/verksamhet som pågår. Sedan klickar du på knappen ”anslut till möte” (”join a meeting”). Du behöver inte installera ett särskilt program eller app eller logga in för att delta. 

På vissa digitala enheter kan du komma till en webbsida som frågar om du vill ladda ner Zooms klient eller om du vill fortsätta med din webbläsare. Om du vill fortsätta i webbläsaren klicka på den länken och följ instruktionerna. 

App

Har du laddat ner appen Zoom till din surfplatta eller telefon så öppnar du appen, klickar på ”join a meeting” och klistrar in den länk som som mötet gäller i fältet ”Meeting ID”. Sedan klickar du på ”Join” och är inne i Zoom-mötet där gudstjänsten är.

Att tänka på

När du är med tänk på att låta mikrofon vara avstängd när du inte pratar och sätt på den igen när du vill säga något till gruppen.

Du kan också välja om du vill ha din kamera på eller inte. Prova dig gärna fram till var du ska sitta så att det blir lätt för de andra att se dig. 

Vill du vara anonym när du är med på Zoom så kan du ändra namn. Klicka på ”participants/deltagare”, klicka på ditt eget namn, välj ”rename/ändra namn” och skriv in det namn du önskar.

Vi ses på Zoom.