H22

Sommaren 2022 bjuder Helsingborg in hela världen till en färgsprakande innovationsshow genom H22 City Expo. Och Svenska kyrkan Helsingborg är självklart där. Med fokus på framtiden - barn och unga - deras rätt till framtidstro, värdefull gemenskap och utveckling tar vi sikte på, inte bara sommaren 2022, utan hela livet.

Ungdomskyrka

Fredag den 22 oktober kör den första ungdomskyrkan igång i Mariakyrkan för dig som är 14-25 år. Kom som du är. Inga krav. Kärlek och glädje. Musik och gemenskap. Från kl. 19-23, det finns vuxna på plats hela kvällen.

Livekonsert med Lucas Schönefeld

Den 22 oktober kör vi höstens första Ungomskyrka. Kl. 21 den 22/10 i Mariakyrkan är det konsert med Lucas Schönefeld. Lucas kommer från Helsingborg och skriver egen musik och tolkar covers. Konserten är gratis.

Vårt engagemang i H22 utgår från Svenska kyrkans uppdrag att arbeta för alla människors lika värde, oavsett bakgrund, tro, etnicitet etc. Det vi har i uppdrag att arbeta för, och hoppas få uppleva i framtiden, är ett samhälle där det finns förståelse, tolerans och fred mellan människor, där människor känner framtidstro och hopp och där alla har en självklar plats.

Syftet med H22 är att utveckla morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad. Arbetet består av två delar. En stadsgemensam satsning på innovation som handlar om en långsiktig resa tillsammans mot en smartare och mer hållbar stad. Den andra delen är ett City Expo en stadsmässa där man sätter ljuset på det som åstadkommits hitintills på den resan.

H22 har tre fokusområden: Innovativ välfärds- och stadsutveckling, förbättrad livskvalitet och ledarskap för framgångsrik stadsutveckling.

Mer om H22 finns att läsa här