Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Buxtebön

Mycket hinner hända under 90 månader. Ett nyfött barn börjar skolan. En 60-åring går i pension. Och du kan lyssna på Buxtehudes samtliga orgelverk i S:ta Maria kyrka i Helsingborg, en orgelserie från januari 2018 till juni 2026

S:ta Maria kyrka, januari 2018 - juni 2026, första torsdagen i varje månad kl 12. Gratis inträde/insamling till Hutano.

Diderik Buxtehude, berömd tonsättare och lärare till Johann Sebastian Bach, var anställd som organist i S:ta Maria kyrka i Helsingborg 1657-1660. Hans 90 orgelverk är centrala i den barocka orgelrepertoaren och spelar samtidigt en viktig roll i orgelmusikens historia.

Välkommen till S:ta Maria kyrka den första torsdagen varje månad där Maria församlings organister, under en period av 90 månader, kommer att spela Buxtehudes samtliga orgelverk i samband med en kort middagsbön.

Vi får ta del av Buxtehudes ikoniska, glittrande och ofta virtuosa tonsättningar, med bland annat toccator, koralpreludier och fristående verk. Middagsbönen börjar kl 12 och det hela tar cirka 15 minuter.