Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Aktuellt om vår arbetsmiljö

Den 18 juni planerar Arbetsmiljöverket att fortsätta den inspektion som påbörjades i pastoratet onsdagen 15 maj. Det var ett gott samtal 15 maj och jag ser fram emot mötet i juni.

Bild: Josefine Sjöqvist

På eftermiddagen, onsdagen 15 maj, gjorde tre representanter för Arbetsmiljöverket en föranmäld inspektion i Helsingborgs pastorat. På mötet, som inleddes med en genomgång av gällande lagstiftning och föreskrifter inom arbetsmiljöarbete, deltog skyddsombud, regionala skyddsombud och stora delar av pastoratets ledningsgrupp.

Det var ett gott samtal och jag lyssnade in punkter som vi behöver förbättra. Det var ett ömsesidigt utbyte, där alla parter lyfte viktiga frågor. Min grundkänsla är att pastoratet har en gedigen grund genom policies, rutiner, handlingsplaner och utbildningar, samt ansvarstagande medarbetare.

Direkt efter inspektionen intervjuades jag av Helsingborgs Dagblad och Svt Helsingborg. Som jag sa under inspektionen och i intervjuerna tar jag oro och rädsla på största allvar.  Jag kommer att fortsätta göra mitt bästa för att arbetsmiljön ska bli bättre och ser fram emot Arbetsmiljöverkets fortsatta arbete med vårt pastorat. Det arbetet planeras alltså att fortsätta 18 juni på eftermiddagen.

Kristian Lillö, kyrkoherde