Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon:+46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Vuxna

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för vuxna.

flitiga fingrar

Flitiga Fingrar är församlingens syförening. Handarbete, fika, trevlig samvaro och andakt.

Vi träffas varannan tisdag (jämna veckor) kl: 13.00-15.00.

Ledare är Ing-Britt Johansson och diakon Britt Jonasson.

Frälsarkransen

En samtalsgrupp för dig som vill veta mer om kristen tro. En grupp för sökare, tvivlare och troende.

Ledare är diakon Britt Jonasson.

I höst startar en ny grupp med den omtyckta frälsarkransen. Mer information kommer inom kort.

mässa med orgelmusik och sopplunch

Torsdagar kl: 12.00 firar vi mässa med orgelmusik i Heliga Korsets kyrka och därefter serveras soppa i Korsets Församlingsgård.

Sopplunchen kostar 20 kr. Kaffe och kaka ingår. Ingen anmälan.

En gång i månaden, ibland två, avslutas lunchen med ”Allsång i psalmsång”. Då bekantar vi oss lite mer med den svenska psalmboken.

Ledare för allsången är kyrkomusiker Lars Jonsson.

Sista gången för terminen med ”Allsång i psalmsång” är den 23 maj. Därefter gör vi uppehåll i sommar och återkommer till hösten.

samtalsgrupp för sörjande

För dig som lever med sorg.

Någon som stod dig nära har dött. Det påverkar ditt eget liv på olika sätt. Varje människas sorg är unik och ingen medmänniska kan i egentlig mening dela den med dig. Men ibland kan det hjälpa att få dela sina tankar och erfarenheter med någon som är i samma situation. I andras ord och känslor kan vi känna igen oss själva.

Svenska Kyrkan i Kalmar vill erbjuda dig att vara med i en enkel och kravlös gemenskap, där det finns plats för dig, och för din sorg, tankar och funderingar.

För mer information kontakta diakon Britt Jonasson.

start-kurs

Är du nyfiken på kristen tro? Följ med och se! I höst blir det en fortsättning på denna populära kurs. Fritt inträde - bra ändå! Mer information kommer inom kort.

Ledare är prästen Staffan Holmquist.

I höst blir det en fortsättning på denna populära kurs. Mer information kommer inom kort.

Stick-café

Vi småpratar, fikar, stickar och virkar och lär av varandra på måndagar (jämna veckor), kl 18-20. Kom när det passar dig - ingen anmälan! Vi träffas i Korsets Församlingsgård, Kungsgårdsvägen 2B, Kalmar.

Ta med eget handarbete.

Sista träffen för terminen är 27 maj. Sedan gör vi uppehåll i sommar och återkommer till hösten.

Staffan Holmquist

Komminister

Mer om Staffan Holmquist

Präst - komminister

Britt Jonasson

Mer om Britt Jonasson

Diakon med ansvar för kyrkans verksamhet vid äldre-boenden, arbetskretsen och annat.