Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Vuxna

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för vuxna.

flitiga fingrar

Flitiga Fingrar är församlingens syförening. Vi träffas varannan tisdag (jämna veckor) kl: 13.00-15.00. Förutom handarbete blir det fika, trevlig samvaro och andakt.

Ledare är Ing-Britt Johansson och diakon Britt Jonasson.

leva vidare

Samtalsgrupp för dig som mist någon närstående.

För mer information, kontakta diakon Britt Jonasson.

mässa med orgelmusik och sopplunch

Torsdagar kl: 12.00 firar vi mässa med orgelmusik i Heliga Korsets kyrka och därefter serveras soppa i Korsets Församlingsgård.

Sopplunchen kostar 20 kr. Kaffe och kaka ingår. Ingen anmälan.

En gång i månaden, ibland två, avslutas lunchen med ”Allsång i psalmsång”. Då bekantar vi oss lite mer med den svenska psalmboken. Följande datum är det som gäller:

22 november och 13 december 2018.

17 januari, 7 och 28 februari, 21 mars, 11 april, 2 och 23 maj 2019.

Stick-café

Vi småpratar, fikar, stickar och virkar och lär av varandra på måndagar (jämna veckor), kl 18-20. Kom när det passar dig - ingen anmälan! Vi träffas i Heliga Korsets Församlingsgård, Kungsgårdsvägen 2B, Kalmar.

Ta med eget handarbete.

våga vara

Välkommen till en samtalsgrupp i existentiell hälsa där vi vid sju tillfällen under hösten samtalar tillsammans utifrån olika teman, som t ex "Mening och syfte med livet", "Andlig styrka", "En personlig tro", med flera.

Plats: Korsets församlingsgård

Dag och tid: Onsdagar kl 13-15.

Samtalsledare: Jonas Lockman, präst och Britt Jonasson, diakon/socionom

Varmt välkommen!