Vuxna

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för vuxna.

Flitiga Fingrar

Varannan tisdag, jämna veckor kl: 13.00-15.00.

Vi är församlingens syförening, och när vi ses är det handarbete, fika, trevlig samvaro och andakt. En del av det som vi tillverkar säljs i församlingens entré och blir till bistånd bland annat i Kenya och på Sri Lanka och till Kvinnojouren.

Kontaktperson är diakon Britt Jonasson (kontaktuppgifter, se nedan).

mässa med orgelmusik och sopplunch

Torsdagar kl: 12.00 firar vi mässa med orgelmusik i Heliga Korsets kyrka och därefter serveras soppa i Korsets Församlingsgård.

Sopplunchen kostar 20 kr. Kaffe och kaka ingår. Ingen anmälan.

En gång i månaden är det ”Allsång i psalmsång”, kl: 13.00, efter soppan. Då bekantar vi oss lite mer med den svenska psalmboken.

Ledare för allsången är kyrkomusiker Lars Jonsson (kontaktuppgifter, se nedan)

Vårens datum för ”Allsång i psalmsång”: 23/1, 27/2, 26/3, 23/4 och 28/5.

Stickcafé

Varannan måndag, jämna veckor 18.00–20.00

Vi träffas i Korsets Församlingsgård, stickar en stund, fikar och stickar igen. Många av oss har börjat arbeta med kläder och filtar till babypaket som vi ska lämna till Human Bridge/Erikshjälpen.

Kontaktpersoner är Louise Lindblad, 070-271 34 30 och Marianne Sigheim, 070-643 60 97.

Datum för vårens träffar: 20/1, 3/2, 17/2, 2/3, 16/3, 30/3, 27/4, 11/5 och 25/5.

Staffan Holmquist

Komminister

Mer om Staffan Holmquist

Präst - komminister

Britt Jonasson

Mer om Britt Jonasson

Samordningsansvarig för Diakonimottagningen och samtalsgrupper för sörjande.

Lars Jonsson

Mer om Lars Jonsson

Gudstjänstens musik och körsång samt annan sång och musik i församlingen är Lars ansvar.