Vuxna

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för vuxna.

Flitiga Fingrar

Varannan tisdag, jämna veckor kl: 13.00-15.00.

Vi är församlingens syförening, och när vi ses är det handarbete, fika, trevlig samvaro och andakt. En del av det som vi tillverkar säljs i församlingens entré och blir till bistånd bland annat i Kenya och på Sri Lanka och till Kvinnojouren.

Kontaktperson är diakon Britt Jonasson (kontaktuppgifter, se nedan).

mässa med orgelmusik och sopplunch

Torsdagar kl: 12.00 firar vi mässa med orgelmusik i Heliga Korsets kyrka och därefter serveras soppa i Korsets Församlingsgård.

Sopplunchen kostar 20 kr. Kaffe och kaka ingår. Ingen anmälan.

Sista sopplunchen innan jul är den 12 december. Den 19 december är det mässa, utan sopplunch. Sopplunch startar igen den 9 januari.

En gång i månaden, ibland två, är det”Allsång i psalmsång”. Då bekantar vi oss lite mer med den svenska psalmboken.

Ledare för allsången är kyrkomusiker Lars Jonsson (kontaktuppgifter, se nedan)

Sista ”Allsång i psalmsång” innan jul är 12 december.

Samtal om livsfrågor

Välkommen till en timmes samtal om livsfrågor där vi får dela egna funderingar och erfarenheter. Vi startar i en bibeltext och spinner vidare tillsammans.

I entrén till Heliga Korsets kyrka, Kungsgårdsvägen 2C.

Följande måndagar kl 18.15:

18/11:  Är jordens undergång nära? Vi samtalar om hopp och oro inför framtiden.

2/12 :  Samtal om Jesus - ”lejonet av Juda stam”. Vi läser ett par texter om lejonet Aslan ur böckerna om landet Narnia av C.S. Lewis. Och samtalar, förstås.

16/12:  Vad gör vi med obekväma sanningar? Vi samtalar om profeter och visselblåsare då och nu.

Enkelt fika finns framdukat från kl 18.00

Ledare är prästen Staffan Holmquist (kontaktuppgifter, se nedan).

Välkommen också att inleda måndagskvällen med ”Bön med sånger från Taizé” i Heliga Korsets kyrka varje måndag kl 17.30-18.00.

samtalsgrupp för sörjande

För dig som lever med sorg.

Någon som stod dig nära har dött. Det kan påverka ditt eget liv på olika sätt. Varje människas sorg är unik och ingen medmänniska kan i egentlig mening dela den med dig. Men ibland kan det hjälpa att få dela sina tankar och erfarenheter med någon som är i samma situation. I andras ord och känslor kan vi känna igen oss själva.

Ledare är diakon Britt Jonasson (kontaktuppgifter, se nedan).

Stickcafé

Varannan måndag, jämna veckor 18.00–20.00

Vi träffas i Korsets Församlingsgård, stickar en stund, fikar och stickar igen. Många av oss har börjat arbeta med kläder och filtar till babypaket som vi ska lämna till Human Bridge/Erikshjälpen.

Kontaktpersoner är Marianne Sigheim, 070-643 60 97, och Louise Lindblad, 070-271 34 30

Sista stick-caféet innan jul är 9 december.

Staffan Holmquist

Komminister

Mer om Staffan Holmquist

Präst - komminister

Britt Jonasson

Mer om Britt Jonasson

Samordningsansvarig för Diakonimottagningen och samtalsgrupper för sörjande.

Lars Jonsson

Mer om Lars Jonsson

Gudstjänstens musik och körsång samt annan sång och musik i församlingen är Lars ansvar.