Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon:+46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Vuxna

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för vuxna.

flitiga fingrar

Flitiga Fingrar är församlingens syförening. Handarbete, fika, trevlig samvaro och andakt.

Vi träffas varannan tisdag (jämna veckor) kl: 13.00-15.00.

Ledare är Ing-Britt Johansson och diakon Britt Jonasson.

Frälsarkransen

En samtalsgrupp för dig som vill veta mer om kristen tro. En grupp för sökare, tvivlare och troende.

Fem onsdagar med start 18 september.

Kl 17 – 18.30 i Korsets Församlingsgård.

Anmälan senast 12 sept till diakon Britt Jonasson (kontaktuppgifter, se nedan).

mässa med orgelmusik och sopplunch

Torsdagar kl: 12.00 firar vi mässa med orgelmusik i Heliga Korsets kyrka och därefter serveras soppa i Korsets Församlingsgård.

Sopplunchen kostar 20 kr. Kaffe och kaka ingår. Ingen anmälan.

Terminsstart den 5 september.

En gång i månaden, ibland två, avslutas lunchen med ”Allsång i psalmsång”. Då bekantar vi oss lite mer med den svenska psalmboken.

Ledare för allsången är kyrkomusiker Lars Jonsson.

Höstens datum kommer inom kort.

Samtal om livsfrågor

Välkommen till en timmes samtal om livsfrågor där vi får dela egna funderingar och erfarenheter. Vi startar i en bibeltext och spinner vidare tillsammans.

I entrén till Heliga Korsets kyrka, Kungsgårdsvägen 2C.

Följande måndagar kl 18.15:

Mån 9/9:  Vi samtalar om frihet. Vad är frihet för dig? Kan frihet bli ett problem?

Mån 7/10:  Vi samtalar om sjukdom och död, och ifall vi har erfarenheter av bön om helande.

Mån 21/10:  ”Det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike.”  Kan pengar stå i Guds tjänst? Hur ska vi hantera pengar (om vi har några)?

Enkelt fika finns framdukat från kl 18.00

För mer information kontakta prästen Staffan Holmquist (kontaktuppgifter, se nedan).

Välkommen också att inleda måndagskvällen med ”Bön med sånger från Taizé” i Heliga Korsets kyrka varje måndag kl 17.30-18.00 fr.o.m. 2/9.

samtalsgrupp för sörjande

För dig som lever med sorg.

Någon som stod dig nära har dött. Det kan påverka ditt eget liv på olika sätt. Varje människas sorg är unik och ingen medmänniska kan i egentlig mening dela den med dig. Men ibland kan det hjälpa att få dela sina tankar och erfarenheter med någon som är i samma situation. I andras ord och känslor kan vi känna igen oss själva.

För mer information och anmälan, kontakta diakon Britt Jonasson (kontaktuppgifter, se nedan).

Sista anmälningsdag 12 september.

Start 16 september.

Plats: Birgittakyrkan, Villagatan 2.

Ledare är Britt Jonasson, diakon och Lena Haglund, församlingspedagog.

start-kurs

Är du nyfiken på kristen tro? Följ med och se! I våras hade vi för första gången en ”START-kurs” i kristen tro. I höst blir det en ny chans att vara med, då kursen ges igen.

Fem samlingar i Heliga Korsets kyrka, varannan måndag, med start 16 september kl: 18.15.

Ledare är prästen Staffan Holmquist.

stick-café

Vi småpratar, fikar, stickar och virkar och lär av varandra på måndagar (jämna veckor), kl 18-20. Kom när det passar dig - ingen anmälan!

Vi träffas i Korsets Församlingsgård, Kungsgårdsvägen 2B, Kalmar.

Ta med eget handarbete.

Datum i höst; 2/9, 16/9, 30/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11 och 9/12.

Staffan Holmquist

Komminister

Mer om Staffan Holmquist

Präst - komminister

Britt Jonasson

Mer om Britt Jonasson

Diakon med ansvar för kyrkans verksamhet vid äldre-boenden, arbetskretsen och annat.