Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling Webbplats

Barn och familj

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för barn och familj.

Bild: Magnus Aronsson / IKON

samling för barn

På söndagar kl: 10.00 firar vi högmässa i kyrkan. Under predikan kan de barn som vill följa med på "Samling för barn". Då går vi till vårt barnrum bredvid Mariakoret, vid kyrkan. Där tänder vi ljus, ber, samtalar utifrån en bibelberättelse, sjunger och skapar. Sedan kommer barnen tillbaka till nattvarden.

Ledare i sommar är Pernilla Alexandersson och Gustaf Waldén.

Datum för "Samling för barn " i sommar:

TJILLGRUPPEN

Onsdagar kl 16.00 - 17.30 träffas "Tjillgruppen", som är en grupp för tjejer och killar i årskurs 4-6. Vi börjar med mellanmål. Sedan blir det lekar, skapande, gemenskap och samtal om allt mellan himmel och jord. Vi avslutar med en andakt där vi tänder ljus, läser en bibelberättelse, sjunger och ber tillsammans.

Allt är gratis och man får gärna ta med en kompis!

"Tjillgruppen" har haft terminsavslutning och har nu sommaruppehåll.

Ledare är Pernilla Alexandersson.

vUXEN / BARNGRUPP

Barn 0-6 år med förälder eller annan vuxen är välkommen till "Vuxen / barngruppen" i Heliga Korsets församling. Vi träffas på fredagar kl: 09.30-11.00. Vi börjar med en sångstund. Sedan blir det bibelberättelse, skapande och fika. Vi avslutar med att tillsammans sjunga "Gud som haver" och andra sånger.

"Vuxen / barngruppen" har haft terminsavslutning och har nu sommaruppehåll.

Ledare är Pernilla Alexandersson.

Pernilla Alexandersson

Pedagog i församlingen