Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Barn och familj

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för barn och familj.

Bild: Alex och Martin/Ikon

kids i korset

För barn i förskoleklass t.o.m. årskurs tre. Det blir bibelberättelse, lek och pyssel. Vi ses på torsdagar kl: 18.00-19.15 i Korsets Församlingsgård, med start den 24 januari. Anmälan senast den 17 januari till Pernilla Alexandersson. Vi ses!

Ledare är Pernilla Alexandersson, pedagog och Staffan Holmquist, präst.

samling för barn

På söndagar kl: 10.00 firar vi högmässa i kyrkan. Under predikan kan de barn som vill följa med på "Samling för barn". Då går vi till vårt barnrum bredvid Mariakoret, vid kyrkan. Där samtalar vi utifrån en bibelberättelse, sjunger och skapar. Sedan kommer barnen tillbaka till nattvarden.

Ledare är pedagog Pernilla Alexandersson.

Följande söndagar är det "Samling för barn":

Januari: 6, 13 och 27

Februari: 3, 10 och 17

Hela familjen är naturligtvis välkommen till kyrkan även de söndagar som det inte är "Samling för barn". Till höger när du kommer in i kyrkan finns en barnhörna. Där finns det böcker, pussel, leksaker, papper och pennor.

TJILLGRUPPEN

Onsdagar kl: 16.00 - 17.30 träffas "Tjillgruppen", som är en grupp för tjejer och killar i årskurs 4-6. Vi börjar med mellanmål. Sedan blir det lekar, skapande, gemenskap och samtal om allt mellan himmel och jord. Vi avslutar med en andakt där vi tänder ljus, tar del av en bibelberättelse, sjunger och ber tillsammans.

Ingen anmälan. Allt är gratis och man får gärna ta med en kompis!

Ledare är pedagog Pernilla Alexandersson.

Vårterminen startar den 23 januari kl: 16.00. Vi ses!

UNG I KYRKAN

Den 14 - 19 januari är det program med fokus på unga i Kalmars fem församlingar.

Måndag: Sinnesvandring i Domkyrkan kl: 10-12. För barn 0-6 år med vuxen.

Upptäck kyrkan med alla sinnen och ät en enkel måltid efteråt. Kostnad: 20 kr / vuxen, 10 kr / barn. Anmälan samma dag senast kl: 9.30.

Frågor: Anita Karlsson, mejl: anita.d.karlsson@svenskakyrkan.se tel: 0480-421428

Tisdag: Bibelberättelse, korv med bröd, St: Johannes kyrka 17 - 19. För barn 5-10 år.

Frågor: Felicia Peterson, 0480-421468, felicia.peterson@svenskakyrkan.se

Onsdag: Lovsångsmässa och fika i Två systrars kapell kl: 18.30. För ungdomar 15 år och uppåt.

Frågor: Lisbeth Carlsson, 0480-421465, lisbeth.carlsson@svenskakyrkan.se

Torsdag: Skaparverkstad i Korsets Församlingsgård kl: 16-17.30.För barn i årskurs 4 - 6.

Frågor:Pernilla Alexandersson, 0480421444, pernilla.alexandersson@svenskakyrkan.se

Fredag: Allsång i Domkyrkan kl: 16.30 - 17.30. För ungdomar / vuxna med särskilda behov.

Frågor: Anita Karlsson, anita.d.karlsson@svenskakyrkan.se, 0480-421428

Lördag: Cirkus Mie i Sankta Birgitta kyrka kl: 10.00. Cirkusföreställning i kyrkan för barn i alla åldrar.

Frågor: Agneta Adeen, agneta.adeen@svenskakyrkan.se, 0480-421455

vUXEN / BARNGRUPP

Barn 0-6 år med förälder eller annan vuxen är välkommen till "Vuxen / barngruppen" i Heliga Korsets församling. Vi träffas på fredagar kl: 09.30-11.00 i Församlingsgården. Vi börjar med en sångstund. Sedan blir det bibelberättelse, skapande och fika. Fikat kostar 10 kr för vuxen. Övrig verksamhet är gratis. Vi avslutar med en kortare sångstund.

Ingen anmälan, kom när det passar!

Ledare är pedagog Pernilla Alexandersson och församlingspedagog Lena Haglund.

Vårterminen börjar fredagen den 25 januari kl: 9.30. Vi ses!

Pernilla Alexandersson

Pedagog i församlingen