Barn och familj

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för barn och familj.

barnhörnan

Hela familjen är varmt välkommen till kyrkan! Till höger när du kommer in i kyrkan finns en barnhörna. Där finns det böcker, pussel, leksaker, papper och pennor.

gud e´god!

Bibelberättelse, bön och sång! Därefter tacos och glass!

Tisdagen den 3 december kl: 17-18 i Korsets Församlingsgård.

Anmälan senast 2 december till Pernilla via sms till 072-2148990.

20 kr / vuxen, 10 kr / barn, max 50 kr / familj.

För barn 0-13 år i sällskap med vuxen

Ledare är församlingspedagogen Pernilla Alexandersson och prästen Staffan Holmquist.

samling för barn

På söndagar kl: 10.00 firas högmässa i kyrkan. Under predikan kan de barn som vill, följa med på "Samling för barn". Då går vi till vårt barnrum bredvid Mariakoret, vid kyrkan. Där samtalar vi utifrån en bibelberättelse, sjunger och skapar. Sedan kommer barnen tillbaka till nattvarden. Man får gärna ta med en vuxen om man vill.

Ledare är församlingspedagogen Pernilla Alexandersson.

Datum för ”Samling för barn” i höst:

September: 1:a, 15:e, 22:a och 29:e

Oktober: 13:e, 20:e och 27:e

November: 3:e, 10:e och 17:e

December: 1:a, 8:e, 15:e och 22:a

TJILLGRUPPEN

Onsdagar kl: 17.15 - 18.45 träffas "Tjillgruppen", som är en grupp för tjejer och killar i årskurs 4-6. Vi börjar med mellanmål. Sedan har vi en andakt där vi tänder ljus, tar del av en berättelse, sjunger och ber tillsammans. Därefter blir det olika aktiviteter som t ex lekar, skapande, samtal och gemenskap.

Ingen anmälan. Allt är gratis och man får gärna ta med en kompis!

Sista träffen för terminen är den 11 december.

VUXEN / BARNGRUPP

Barn 0-5 år med förälder eller annan vuxen är välkommen till "Vuxen / barngruppen" i Heliga Korsets församling. Vi träffas på fredagar kl: 09.30-11.00 i Församlingsgården. Vi börjar med en sångstund. Sedan blir det bibelberättelse, skapande och fika. Fikat kostar 10 kr för vuxen. Övrig verksamhet är gratis. Vi avslutar med en kortare sångstund.

Ingen anmälan, kom när det passar!

Ledare är församlingspedagogerna Pernilla Alexandersson och Lena Haglund.

Sista träffen för terminen är den 13 december.

Pernilla Alexandersson

Pedagog i församlingen