Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon:+46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Barn och familj

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för barn och familj.

Bild: Alex och Martin/Ikon

gud e´god!

Bibelberättelse, bön och sång! Därefter tacos och glass!

Tisdag 11/6 kl: 17-18 i Korsets Församlingsgård

Anmälan senast må 10/6, via sms till Pernilla, 072-214 89 90.

20 kr / vuxen, 10 kr / barn, max 50 kr / familj.

För barn 0-13 år i sällskap med vuxen

Detta är sista träffen för terminen. ”Gud e´ god” gör därefter sommaruppehåll och återkommer i höst!

samling för barn

På söndagar kl: 10.00 firar vi högmässa i kyrkan. Under predikan kan de barn som vill följa med på "Samling för barn". Då går vi till vårt barnrum bredvid Mariakoret, vid kyrkan. Där samtalar vi utifrån en bibelberättelse, sjunger och skapar. Sedan kommer barnen tillbaka till nattvarden.

Ledare är pedagog Pernilla Alexandersson.

Följande söndagar är det "Samling för barn":

Juni: 9 och 16

Hela familjen är naturligtvis välkommen till kyrkan även de söndagar som det inte är "Samling för barn". Till höger när du kommer in i kyrkan finns en barnhörna. Där finns det böcker, pussel, leksaker, papper och pennor.

TJILLGRUPPEN

Onsdagar kl: 17.30 - 19.00 träffas "Tjillgruppen", som är en grupp för tjejer och killar i årskurs 4-6. Vi börjar med mellanmål. Sedan blir det lekar, skapande, gemenskap och samtal om allt mellan himmel och jord. Vi avslutar med en andakt där vi tänder ljus, tar del av en bibelberättelse, sjunger och ber tillsammans.

Ingen anmälan. Allt är gratis och man får gärna ta med en kompis!

Ledare är pedagog Pernilla Alexandersson.

Nu tar Tjillgruppen sommarlov. Hoppas vi ses i höst!

vUXEN / BARNGRUPP

Barn 0-6 år med förälder eller annan vuxen är välkommen till "Vuxen / barngruppen" i Heliga Korsets församling. Vi träffas på fredagar kl: 09.30-11.00 i Församlingsgården. Vi börjar med en sångstund. Sedan blir det bibelberättelse, skapande och fika. Fikat kostar 10 kr för vuxen. Övrig verksamhet är gratis. Vi avslutar med en kortare sångstund.

Ingen anmälan, kom när det passar!

Ledare är pedagog Pernilla Alexandersson och församlingspedagog Lena Haglund.

Nu tar Vuxen / barngruppen sommarlov. Hoppas vi ses i höst!

Pernilla Alexandersson

Pedagog i församlingen