Barn och familj

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för barn och familj.

På grund av corona-pandemin är alla aktiviteter vi bjuder in till beroende av vad myndigheterna reglerar. Vi minskar risken för smittspridning enligt rekommendationerna för dagen. Men så här ser planeringen inför hösten ut.

barnhörnan

Hela familjen är varmt välkommen till kyrkan! Till höger när du kommer in i kyrkan finns en barnhörna. Där finns det böcker, pussel, leksaker, papper och pennor.

barnkör

Vår nya medarbetare Anna Jonsson, som arbetat mycket med sjungande barn på Själland i Danmark, inbjuder alla sångsugna barn i åldrarna 8-11 år. Mer information kommer inom kort!

gud e´god!

Bibelberättelse, bön och sång! Därefter tacos och glass!

Varannan tisdag kl: 17-18

Anmälan senast lunchtid dagen innan via sms eller mail till Staffan.

20 kr / vuxen, 10 kr / barn, max 50 kr / familj.

Ledare är prästen Staffan Holmquist och pedagogen Anna Jonsson.

För barn 0-13 år i sällskap med vuxen

Start: 1 september.

samling för barn

På söndagar kl: 10.00 firas högmässa i kyrkan. Under predikan kan de barn som vill, följa med på "Samling för barn". Då går vi till vårt barnrum bredvid Mariakoret, vid kyrkan. Där samtalar vi utifrån en bibelberättelse, sjunger och skapar. Sedan kommer barnen tillbaka till nattvarden. Man får gärna ta med en vuxen om man vill.

Ledare är pedagogen Anna Jonsson.

Aktuella datum: 2:a och 9:e augusti (med Pernilla). Fler datum kommer inom kort!

TJILLGRUPPEN

Onsdagar kl: 16.30-18.00 träffas "Tjillgruppen", som är en grupp för tjejer och killar i årskurs 4-6. Lekar, pyssel, sång, prat och fika. Träffarna avslutas med andakt där vi tänder ljus, tar del av en berättelse, sjunger och ber tillsammans.

Ingen anmälan. Allt är gratis och man får gärna ta med en kompis!

Ledare är pedagogen Anna Jonsson och ev prästen Staffan Holmquist.

Start: 9 september

VUXEN / BARNGRUPP

Barn 0-5 år med förälder eller annan vuxen är välkommen till "Vuxen / barngruppen" i Heliga Korsets församling. Vi träffas på måndagar kl: 09.30-11.00 i Församlingsgården. Vi börjar med en sångstund. Sedan blir det bibelberättelse, skapande, lek och fika. Fikat kostar 10 kr för vuxen. Övrig verksamhet är gratis. Vi avslutar med en kortare sångstund.

Ingen anmälan, kom när det passar!

Ledare är församlingspedagogen Lena Haglund och pedagogen Anna Jonsson.

Start: 7 september

Anna Jonsson