Barn med ljust rakt hår och intensiv blick.
Foto: Pixabay.com

Barn och unga

Välkommen till verksamhet för barn och unga! ANMÄLAN till en del grupper - läs mer här.

Hässleholms församling bedriver barn- och ungdomsverksamhet där barnet är i centrum. Barnens tankar om livet i olika åldrar tas på allvar och hos oss har vi mycket personal som har tid för de möten och samtal som uppstår.
Barn och familjer får möjlighet att uppleva den kristna tron genom bibelberättelser, bön och sång. Vi vill sprida det glada budskapet om varje barns okränkbara värde. Vår verksamhet har en bredd med olika innehåll såsom lek, sång, pyssel, andakt och skapande verksamhet. 

 

Konfirmation 2023-2024

FINNS GUD? VEM ÄR JESUS? VAD ÄR MENINGEN? VEM ÄR JAG? Du är inte ensam att fundera över livet. Känn dig varmt välkommen att bli konfirmand i Hässleholms församling. Läs om höstens grupper. ANMÄLAN är öppen.

Gul sol med mörka solglasögon.

SOMMARHÄNG 2023

Häng med på våra ungdomskvällar för dig som är 15-30 år.

EPA-BINGO 22 juni och 10 augusti.

Häng med till parkeringen vid Stoby kyrka spela bingo med oss!

Hoppande tecknade barn.

SOMMARKYRKA I STOBY för barn födda 2013-2016

19-22 juni vid Stoby församlingshem. Tema djur och natur. Vi leker, pysslar, tillverkar käpphästar och har andakt tillsammans. ANMÄLAN är öppen till och med 11 juni.

Glada tecknade barn hoppar och studsar i det gröna gräset mot blå himmel i bakgrunden.

SOMMARKYRKA I HÄSTVEDA för barn födda 2012-2016

5-7 och 9 juli vid Hästveda kyrka. Vi leker, pysslar, tillverkar käpphäster, sjunger och har andakt tillsammans. ANMÄLAN har stängt.

Gudstjänst med The Flying Family 20 augusti 17.00

Familjedag vid Ljungdalakyrkan - Barnens katedral

Närbild på ett litet barns ansikte. Stora mörka ögon.

Babymusik

Kom och sjung, ramsa och gläds med din baby. Här samlas vi med de små barnen i åldern 0 - 8 månader och 8-18 månader för att sjunga och röra oss till musik. ANMÄLAN är öppen. Välkommen!

Förskolorna Kyrkklockan och Änglabus

Välkommen att ansöka om plats på våra förskolor i Hässleholm och Hästveda.

Öppna förskolan i Hässleholms församling

Kyrkans öppna förskolor

Öppna grupper - kom när du vill och kan! Fyra mötesplatser för dig och ditt barn. Välkommen!

Babyandakt med sopplunch

En gång i månaden är församlingens yngsta och deras anhöriga extra välkomna till vår mysiga och busiga Babyandakt i Ljungdalakyrkan. Nästa tillfälle 20 september.

Kyrkans barntimmar

Välkommen till Kyrkans barntimmar för barn i åldern 4-7 år i Hässleholms församling. Vi finns i Hässleholms församlingshus. ANMÄLAN.

Bullar, syltgrottor och glaserade rutor på en ugnsplåt.

After School åk F-3

Välkommen till Ljungdalakyrkan och gänget där vi umgås och har roligt. Ta med kompisen eller lär känna en ny. Vi bakar, lagar mat och har andakt tillsammans. ANMÄLAN!

Glad potatis med kockmössa och vinkande händer.

Kyrkkockarna åk 4-6 startar till hösten.

Välkommen till Ljungdalakyrkan och gänget där vi umgås och har roligt. Ta med kompisen eller lär känna en ny. Vi bakar, lagar mat och har andakt tillsammans. ANMÄLAN!

Miniorerna

I miniorerna träffas barn som går i klass F-2 . Välkommen till gänget där vi umgås och har roligt. Ta med kompisen eller lär känna en ny. Vi pysslar och leker, fikar och har samling med andakt tillsammans. ANMÄLAN!

After School åk 3, Hästveda

En eftermiddagsgrupp för dig som går i årskurs 3. Hit kan du komma efter skolans slut och träffa dina kompisar, spela spel, fika och mycket mer. ANMÄLAN!

En grupp ungdomar sitter runt ett bord. En tjej och en kille tittar varandra i ögonen.

After School åk 4-6, Hästveda

Vi umgås, leker, tävlar, fikar och har andakt tillsammans. After School riktar sig till dig som går i årskurs 4-6. Vi umgås och lär känna varandra och har andakt vid varje samling. Bjud gärna med en kompis!

Creare Fiskarna åk F-3, Creare Temagrupp åk 4-6 och Creare VIPS för åk 7-8.

Kom med i gänget där vi träffas och har roligt tillsammans. Vi gör olika aktiviteter, skapar, leker, busar, pratar mm. Vi äter mellanmål och har en andakt. ANMÄLAN till Creare Fiskarna och till nya Creare Temagrupp!

Hästveda barnkör

För alla barn i åk F-6 som vill sjunga. Vi håller till i Hästveda församlingslokal. ANMÄLAN!

Ljungdalatoner

För dig som älskar att sjunga och att få sjunga inför andra. 6-12 år. ANMÄLAN!

Pyttekören - musiklek

Pyttekören är en barnkör för dig i åldrarna 3–6 år. I den allra yngsta kören i församlingen får alla barn upptäcka musiken genom massor av lek, rörelse och sång. Vi sjunger roliga och lagom långa sånger, både gammalt och nytt. Hos oss står glädje, bus och skratt i centrum! ANMÄLAN!

Söndagsskola "Skatten", Västerkyrkan

Ett kreativt och roligt sätt för barnen att göra en upptäcktsfärd i bibelns värld och ha en samling utifrån sina villkor. Ingen föranmälan krävs - du kommer när det passar dig! Läs mer:

24-timmars KyrkLAN 2023

31 oktober klockan 12.00 till 1 november klockan 12.00. Spela, umgås, delta i nattkyrka, ät och ha ett roligt dygn i Stoby församlingshem och kyrka tillsammans med dina kompisar! ANMÄLAN öppnar 1 september!

Smörgåsar grilla över öppen eld.

Friluftskul i Västerkyrkan

Intresserad av natur och friluftsliv och går i åk F-6? Då är Friluftskul något för dig! ANMÄLAN!

Ungdomsgruppen

Vi fikar, snackar och har ofta något av program som vi bestämmer om tillsammans. Vi finns i Hässleholms församlingshus. Torsdagar 18.00-21.00.

Logotyp KRIK kristen idrottskontakt med vita bokstäver och rödbakgrund.

KRIK - träning för dig i högstadiet och uppåt.

Vi ses i idrottssalen i Västerkyrkan onsdagar 17.30-19.00. Start 6 september. Kostnadsfritt!