Foto: Pixabay.com

Barn och unga

Välkommen till grupper och öppen verksamhet! ANMÄLAN till en del grupper - läs mer här:

Hässleholms församling bedriver barn- och ungdomsverksamhet där barnet är i centrum. Barnens tankar om livet i olika åldrar tas på allvar och hos oss har vi mycket personal som har tid för de möten och samtal som uppstår.
Barn och familjer får möjlighet att uppleva den kristna tron genom bibelberättelser, bön och sång. Vi vill sprida det glada budskapet om varje barns okränkbara värde. Vår verksamhet har en bredd med olika innehåll såsom lek, sång, pyssel, andakt och skapande verksamhet. 

 

Förskolorna Kyrkklockan och Änglabus

Välkommen att ansöka om plats på våra förskolor i Hässleholm och Hästveda.

Närbild på ett litet barns ansikte. Stora mörka ögon.

Babymusik

Kom och sjung, ramsa och gläds med din baby. Här samlas vi med de små barnen i åldern 0 - 8 månader och 8-18 månader för att sjunga och röra oss till musik. ANMÄLAN är öppen!

Öppna förskolan i Hässleholms församling

Kyrkans öppna förskolor

Öppna grupper - kom när du vill och kan! Tre mötesplatser för dig och ditt barn - i Ljungdalakyrkan, Hässleholms församlingshus och i Hästveda församlingshem. Välkommen! Läs mer:

Babyandakt med sopplunch

En gång i månaden är församlingens yngsta och deras anhöriga extra välkomna till vår mysiga och busiga Babyandakt i Ljungdalakyrkan. Nästa tillfälle 6 mars.

Kyrkans barntimmar

Välkommen till Kyrkans barntimmar i Hässleholms församling. Vi finns i Stoby församlingshem för barn 4-6 år och i Hässleholms församlingshus för barn 4-7 år. ANMÄLAN!

Tre ljust gräddade muffins med blåbär i.

After School åk F-3

Välkommen till Ljungdalakyrkan och gänget där vi umgås och har roligt. Ta med kompisen eller lär känna en ny. Vi bakar, lagar mat och har andakt tillsammans. ANMÄLAN!

Glad potatis med kockmössa och vinkande händer.

Kyrkkockarna åk 4-6. Torsdagar 15-16.30.

Välkommen till Ljungdalakyrkan och gänget där vi umgås och har roligt. Ta med kompisen eller lär känna en ny. Vi bakar, lagar mat och har andakt tillsammans. ANMÄLAN!

Miniorerna

I miniorerna i Hästveda träffas barn som går i klass F-2 . Välkommen till gänget där vi umgås och har roligt. Ta med kompisen eller lär känna en ny. Vi pysslar och leker, fikar och har samling med andakt tillsammans. ANMÄLAN!

After School åk 3-4, Hästveda

En eftermiddagsgrupp för dig som går i årskurs 3-4. Hit kan du komma efter skolans slut och träffa dina kompisar, spela spel, fika och mycket mer. ANMÄLAN!

En grupp ungdomar sitter runt ett bord. En tjej och en kille tittar varandra i ögonen.

After School åk 5-7, Hästveda

Vi umgås, leker, tävlar, fikar och har andakt tillsammans. After School riktar sig till dig som går i årskurs 5-7. Vi umgås och lär känna varandra och har andakt vid varje samling. Bjud gärna med en kompis!

Creare-grupperna i Stoby

Kom med i gängen där vi träffas och har roligt tillsammans. Vi gör olika aktiviteter, skapar, leker, busar, pratar mm. Vi äter mellanmål och har en andakt. ANMÄLAN!

Hästveda barnkör

För alla barn i åk F-6 som vill sjunga. Vi tränar i Hästveda kyrka eller i församlingshemmet. ANMÄLAN!

Pyttekören - musiklek

Pyttekören är en barnkör för dig i åldrarna 3–6 år. I den allra yngsta kören i församlingen får alla barn upptäcka musiken genom massor av lek, rörelse och sång. Vi sjunger roliga och lagom långa sånger, både gammalt och nytt. Hos oss står glädje, bus och skratt i centrum! ANMÄLAN!

Ljungdalatoner 6-9 år och Ljungdalatoner plus 10-15 år

För dig som älskar att sjunga och att få sjunga inför andra. ANMÄLAN!

Söndagsskola "Skatten", Västerkyrkan

Ett kreativt och roligt sätt för barnen att göra en upptäcktsfärd i bibelns värld och ha en samling utifrån sina villkor. Ingen föranmälan krävs - du kommer när det passar dig! Läs mer:

Smörgåsar grilla över öppen eld.

Friluftskul i Västerkyrkan

Intresserad av natur och friluftsliv och går i åk F-6? Då är Friluftskul något för dig! Vi träffas TORSDAGAR kl. 16-17.45. ANMÄLAN!

Ungdomsgruppen/ Unga Vuxna

Vi fikar, pratar och har ofta något program som vi bestämmer tillsammans. Vi träffas i Örtagården, Hässleholms församlingshus. Torsdagar 18.00-21.00.

CAFÉ OYAK för dig 18+

Ungefär en onsdag i månaden klockan 18.30 i Örtagården, Hässleholms församlingshus.

Konfirmation 2023-2024

FINNS GUD? VEM ÄR JESUS? VAD ÄR MENINGEN? VEM ÄR JAG? Du är inte ensam att fundera över livet. Känn dig varmt välkommen att bli konfirmand i Hässleholms församling.