Kulturnatt 2016

27 maj i Villasta'n

En natt full av stjärnor!

Stefan Einhorn är professor i molekylär onkologi vid Karolinska Institutet och överläkare vid Radiumhemmet. Han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker om medicin.
Inom hans författarskap ryms också skönlitteratur och religionsfilosofi. Stefan Einhorn är en ofta anlitad föreläsare inom områdena etik, konsten att vara snäll, ledarskap, medicinsk etik samt visdom och är en känd profil fråni radio och TV.

Kristin Lidström (f.1991)har gått i Adolf Fredriks Musikklasser. Efter gymnasiet studerade hon ett år vid Musikhögskolan Ingesund, vidare till den ettåriga musikallinjen på Royal Academy of Music i London.
I uppsättningen av Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan spelade Kristin rollen som Elin. När föreställningen flyttade vidare till Stockholm blev hon även cover/ersättare för huvudrollen som Kristina.
I januari i år medverkade Kristin som en av solisterna i SVTs direktsända Trettondagskonsert från Berwaldhallen i Stockholm.

Oskar Nilsson (1988) har studerat både sång och elbas och utexaminerades från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hans första stora roll var som Robert i Kristina från Duvemåla på Svenska Teatern i Helsingfors. Spelade samma roll på Göteborgsoperan och på Cirkus i Stockholm. Därefter har han bl.a. turnerat med Electric Banana Band och mottagit Monica Zetterlundstipendiet och Carl Billquiststipendiet. Oskar skriver också egen musik.
Han har medverkat i program som Moraeus med Mera, Nyhetsmorgon, Gokväll, Så ska det låta och invigningen av Friends Arena.

Kulturnatt 2016!

18.00 Kulturvandring
med Evert Lyckeborg från Hembygdsmuséet.
19.00 Våryra
Kristin Lidström, sång
Oskar Nilsson, sång
Eric Skarby, piano
Hässelby Motettkör
Mona Ehntorp, körledare
21.00 Vi halar flaggan till körsång och tapto
Håkan Jonsson, trumpet
Hässelby Motettkör
21.30 Stefan Einhorn
Den kluvna människan – om godhet och ondska
22.45 Psalmer i natten
Bluenote voices
Martin Ehntorp, körledare
Kulturcaféet håller öppet hela kvällen