Foto: Louise Hedberg

Allhelgonatid

Välkommen till våra kyrkor och griftegården under allhelgonahelgen. Delta i gudstjänster, få en stund av stillhet och eftertanke, tänd ett ljus eller njut av vacker musik.

På lördag har vi andakter kl. 15.00 och 16.00 i Griftegårdskapellet. Vi tänder ljus för våra nära och kära som gått bort under året, i samband med en minnesgudstjänst i Hässelby Villastads kyrka, kl. 18.00. Vi har högmässa i Hässelby Strands kyrka både på lördag och söndag. Kyrkorna är öppna för ljuständning på lördag och söndag i våra två kyrkor.

 

Allhelgona är den helg på året då vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns de som lämnat det här livet. Vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret mellan lördag och söndag.

Musikens betydelse i allhelgonatid

Under allhelgonahelgen fylls våra kyrkor av musik, ett språk som berör och kan öppna våra inre rum. För att ge lugn och tröst. 

I helgen kan du besöka våra kyrkor för att ta del av vacker körsång, stämningsfull orgel och solosång. Svenska kyrkan Hässelby har ett stort utbud av musik, året om.

För att ta del av allt som händer under allhelgonahelgen – gå in och titta i kalendariet. Du kan även ladda ner vår allhelgonafolder med hela programmet.

Vi önskar dig en rofylld helg!