Foto: Aron Burden /Unsplash

Gudstjänster, förrättningar och digitala andakter

I samband med Coronaviruset och COVID-19. Uppdaterad 2021-08-04.

Gudstjänster och förrättningar i ett annat format.

UPPDATERAD 2021-08-04 Succesivt kan vi vara fler som åter samlas i kyrkor och lokaler. Dock är formatet annorlunda än vad vi är vana vid och vi håller fortfarande en fysisk distans till varandra. För aktuell informtion, se kalendarie.

Antal

Max 112 besökande till Harplinge kyrka och 50 besökande till Steninge kyrka. Vi sitter på anvisade platser i ett sällskap med högst 8 personer. Större sällskap delar upp sig i mindre grupper, samt vi håller ett fysiskt avstånd till varandra.

Du som inte kommer kan vara med oss i bön och tanke. Din bön hemma är lika mycket bön som den som beds i kyrkan.

Tänk på att

Vi ser varandra. När vi hälsar på varandra gör vi det med ögonen. Handen kan man om man vill lägga på hjärtat för att berätta att jag tar emot dig i mitt liv i detta mötet.

Vi följer kontinuerligt Folkhälsomyndigheterna och övriga myndigheters information och restriktioner som kan innebära snabba ändringar av planerat upplägg.

Digital andakt

Under fliken Digitala kyrkan finner du digitala andakter och sångstunder som publicerats i pastoratet.

Gudstjänster i radio och TV

På söndagar sänds även TV-gudstjänster på SVT kl.10, samt Radiogudstjänst kl.11 på SR P1.