Foto: Camilla Sellberg

Ny kyrkoherde välkomnas i Sundsvalls församling

Sundsvalls församlings nya och första kvinnliga kyrkoherde heter Anna Stenund. Hon vill verka för att kyrkan skall bidra med gemenskap, mening och hopp som en del av vårt samhälle. "Svenska kyrkan bär på en levande tradition som vi vill dela med oss av. Både i våra kyrkor och utanför vill jag göra Guds kärlek synlig i goda möten," säger hon.

– Jag är stolt över förtroendet att få leda Sundsvalls församling. Tillsammans med min fantastiska personal vill jag möta Sundsvallsborna i båda våra fina kyrkor och utanför. Guds kärlek blir tydlig i goda möten, säger Anna.

 Anna Stenund är 52 år och har rötterna i Hälsingland. Men, hon är väl bekant med Sundsvall då hon bott här i 22 år. De senaste två åren har hon arbetat som kyrkoherde i Indalens pastorat. Tidigare var hon stiftsadjunkt för gudstjänstutveckling vid stiftskansliet i Härnösand. Hon prästvigdes för Uppsala stift 1995.

Anna brinner för att visa på den goda kraft som finns i kyrkan.
– I vår tradition finns så mycket gott. Här finns musik och stillhet, tröst och skratt, unga och gamla. Och vår tro är ett hoppfullt kärleksbudskap som vår värld behöver i dag, mer än någonsin. Hoppas vi möts, säger Anna.

Som kyrkoherde i Sundsvalls församling efterträder hon Stefan Andersson som haft uppdraget i 8 år.

Söndag 19 maj klockan 11 tas den nya kyrkoherden officiellt emot av församlingen vid en festlig högmässa som leds av kontraktsprost Anna-Maria Larsson i Sundsvalls GA-kyrka. Efteråt bjuds det på smörgåstårta och en enkel efterrätt i Kyrkans hus.