Foto: Anders Gustafsson

Ny kyrkoherde välkomnas i Aspås kyrka

PRESSMEDDELANDE | På söndag välkomnar Ås, Rödön, Aspås, Näskott, Alsen, Offerdal och Föllingebygdens församlingar sin nya kyrkoherde Hanna Petterson. Mottagandet leds av biskop Eva Nordung Byström under gudstjänsten i Aspås kyrka.

Hanna Pettersson är 41 år, prästvigdes 2004 för Strängnäs stift och kommer närmast från Nyköpings församling där hon arbetat som biträdande kyrkoherde. Till Jämtland flyttade hon med sin familj för ett år sedan. 
– Vi var sugna på att flytta norrut, för vinterns skull och för att det är så vackert här. Och vi hittade ett hus i Offerdal, berättar Hanna Pettersson.

Familjen hann inte ens flytta in i huset innan Hanna var erbjuden arbete och i februari förra året började hon jobba som vikarierande kyrkoherde i Krokoms pastorat. Innan årets slut var hon fast anställd på tjänsten.
– Det har påbörjats så mycket bra arbete här som jag vill bygga vidare på, säger hon.

Krokoms pastorat består av sju församlingar med tillsammans 11 000 medlemmar. I pastoratet finns 14 kyrkor och kapell som årligen har omkring 34 000 gudstjänstbesökare. Det är bara två år sedan pastoratet bildades.
– Förutsättningarna är olika beroende på var i pastoratet man bor och församlingarna ser olika ut. Så kommer det fortsätta att vara samtidigt som jag vill fortsätta jobba på att stärka samhörigheten och vikänslan i pastoratet, säger Hanna Pettersson.

Hon trivs utmärkt både i sin nya hembygd och på sin nya arbetsplats.
– Vi känner oss väldigt välkomna, människor är så vänliga och hjälpsamma. Det är vi tacksamma och glada över.

På söndag 12 januari tar församlingarna officiellt emot sin nya kyrkoherde vid en högtid som leds av biskop Eva Nordung Byström under högmässan klockan 11.00 i Aspås kyrka.


För mer information:
Anders Gustafsson, kommunikatör i Krokoms pastorat, 070-350 23 10