Händer som spelar på en orgel. i bakgrunden ses noter.
Foto: Gustaf Hellsing Ikon

Är du vår nya kyrkomusiker?

Svegsbygdens- ,Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö samt Hedebygdens församlingar har en plats för just dig! – Kyrkomusiker 100%

Härjedalens pastorat rekryterar en kyrkomusiker till Härjedalens pastorat med arbete mot Sveg/Ytterhodal och Hedebygden

Är du intresserad av att arbeta i fjällmiljö och nära till allt det fantastiska som naturen har att erbjuda? Området som helhet är flitigt besökt av turister både sommar och vinter. Lofsdalen, som är ett populärt turistområde, finns inom Svegsbygdens församlings upptagningsområde. Våra kyrkor finns i Sveg, Linsell, Lillhärdal, Älvros, Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö. I grannförsamlingarna, som också ingår i pastoratet, finns de populära fjällområdena Vemdalen och Funäsdalen.

Vad gäller förrättningar och gudstjänster i övrigt efterfrågas en flexibel hållning hos dig då vi rör oss inom pastoratets gränser. Allt utifrån efterfrågan och principen att ”vi hjälper varandra”.

Vi söker dig som:
-vill arbeta för levande och varierande gudstjänster
-vill leda körer
-vill spela på gudstjänster, vid kyrkliga handlingar och i övrig församlingsverksamhet
-i samarbete med präst och pedagog bedriver konfirmandundervisning
-tillsammans med arbetslaget målinriktat planerar för verksamhet där vi på bästa sätt möter människor i livets alla skeenden
-vid efterfrågan undervisar i orgel eller piano
-eventuellt medverkar som orgelsolist i pastoratets utbud av orgelkonserter
-har erfarenhet och förmåga att leda och utveckla kör.
-är van vid att arbeta med olika åldrar och vill dela vår ambition att satsa på barn- och ungdomsarbete.
-är trygg i både gudstjänst- och repertoarspel på god nivå.

Kvalifikationer
Du har en fullgod organist- eller kantorsexamen. Är positiv, utåtriktad och känner dig trygg inför stora grupper såväl som i det enskilda mötet. Finner glädje i samarbetet med dina kollegor och ser pastoratets arbete ur ett helhetsperspektiv.
Erfarenhet av den samiska kulturen är meriterande.

Tjänstgöringsgrad 100%
Tjänsten innebär arbete i Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församlingar och Hedebygdens församling.
Vi ser det som självklart att du delar Svenska Kyrkans tro och värderingar.

Du ska ha körkort B och tillgång till egen bil.
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skickas till:
Kennet.rova@svenskakyrkan.se

BIfoga kopia till harjedalens.pastorat@svenskakyrkan.se

För mer information:
Kyrkoherde Kennet Rova 010-47 00154
Verksamhetschef Carina Blomqvist Liljegren 010-470 01 51 (Sveg-Ytterhogdal)
Verksamhetschef Erika Svedberg 010-470 01 14 (Hedebygden)

I samband med att du lämnar in din ansökan till Härjedalens pastorat samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Ytterligare information om personuppgiftsbehandling finns att läsa på vår hemsida: