Foto: Gustaf Hellsing IKON

Så påverkas Haparanda församlings verksamheter av Corona

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och öppnar nu upp för fler att få möjlighet att besöka våra gudstjänster.

Haparanda församling följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Max antal personer i våra kyrkor:

Haparanda kyrka, 150 personer

Karl Gustav kyrka, 100 personer

Seskarö kyrka, 60 personer

Lappträsk kyrka, 45 personer

Sittplatser i kyrkan: familjer/sällskap om max 8 personer, och minst 1 m avstånd mellan sällskapen.

Vid minnesstunden eller dopfika på församlingshemmet gäller 50 personer med sittning om 8 per bord och 1 meter mellanrum mellan borden.

Kyrkan startar upp

Barnverksamheten startar igen under v. 38 2021, både öppna förskolan och barngrupperna.

Ärtsoppan startar torsdag v. 38 varannan vecka, och frukost varannan torsdag från v.39. Tacokvällar startar i oktober.

Promenad med samtal fortsätter under sommar/höst, måndagar kl 10 med församlingsassistent Ann-Kristin Myllymäki.

Även andakter på äldreboenden kommer igång igen v.38. Onsdagar kl. 12.30 på Klippan och 13.30 på Lunden.

Vi finns på Facebook och sänder ut webbandakter och gudstjänster här på hemsidan.

Tillhör du en riskgrupp och vill ha hjälp med mat- och apoteksinköp? Kontakta Ingela på Haparanda församling på 072-2417768 eller ingela.johansson2@svenskakyrkan.se

Samtalsstöd: Kontakta kansliet på 0922-29290, så ringer någon av församlingens anställda upp dig.

Vi har kvar digitala andakter som kan ses på vårt Facebook-konto och hemsida. https://www.svenskakyrkan.se/haparanda/gudstjanster

Vi uppdaterar allmänna råd löpande.

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR